La cuina de la Neus: Torró de crema cremada

  • La cuinera Neus Cuscó ens prepara unes postres de Nadal

VilaWeb

Neus Cuscó

17.12.2016 - 08:49

Ingredients:
(per a dues barres de torró)

600 g ametlla mòlta
500 g sucre
3 rovells d’ou
1 curelladeta de glucosa
15 g mantega
1 culleradeta de canyella mòlta o unes gotes de vainilla líquida
crema de tàrtar (opcional, és un conservant que permet guardar aquest torró que porta ou uns quants dies)
2 ó 3 cullerades de sucre de glaça per cremar
150 ml d’aigua mineral

Elaboració:
Posem l’aigua en una cassola i hi tirem els 500 g de  sucre. Remenem constantment. Ha de bullir de vuit a deu minuts, fins que faci el punt de bola (tires una gota d’aigua a l’almívar i ha de fer una boleta). En aquest moment, dins l’almívar, afegim l’ametlla, els rovells d’ou, la glucosa i la canyella (o la vainilla). Continuem remenant.

Tindrem preparat dos motlles allargats, untats amb mantega i a sobre paper film. Col·loquem la pasta en els motlles. L’acabem de tapar amb el paper film i hi posem uns pesos a sobre, perquè la pasta quedi sense aire a dintre.

Ho deixem reposar tres o quatre dies. No cal posar el torró a la nevera. Unes hores abans de menjar-se el torró, hi espolsem el sucre de llustre a sobre i el cremem amb la pala. Primer d’una banda i després de l’altra. El posem sobre una blonda i ja el tindrem llest per servir.

Per decorar-lo, també s’hi poden tirar pinyons per sobre o trossets de taronja confitada.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor