La cuina de la Neus: Tonyina en escabetx

  • És temps de tonyina fresca i Neus Cuscó ens en prepara un plat popular

VilaWeb

Text

Montserrat Serra

07.05.2016 - 02:00
Actualització: 07.05.2016 - 08:31

Ingredients:
4 talls de tonyina fresca (aquesta tonyina tant es pot fer a daus com a talls)
2 cebes grans
4 grans d’all
2 fulletes de llorer
una mica de sajolida i orenga
sal, pebre negre i una culleradeta de pebre vermell
un got mitjà de vinagre de vi
un got mitjà de vi
un got mitjà d’aigua
un got mitjà d’oli

Elaboració:
Salem i enfarinem la tonyina. La fregim en una paella i la posem en una cassola de fang o de ferro. Amb l’oli que queda, sofregim la ceba tallada a juliana i els alls, també a trossets petits. Tirem la ceba i els alls amb l’oli per sobre de la tonyina i hi afegim els altres ingredients: vi, vinagre, aigua, pebre negre, pebre vermell i les herbes. Ho fem bullir uns deu minuts. Apaguem el foc. Tapem la cassola i deixem que reposi vint-i-quatre hores. 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor