30.07.2016 - 02:00
Ingredients:
(per a quatre persones)
500 g de bacallà remullat i esqueixat
9 tomàquets de pera
1 ceba tendra
250 g mongetes del ganxet o de Santa Pau cuites
oli d’oliva verge
vinagre de Mòdena
Per decorar:
pebrot verd a trossets petits
olivada
crema de vinagre de Mòdena
creixems
4 espàrrecs petits
sal i sucre
Elaboració:
Posarem el bacallà amb un raig d’oli d’oliva una bona estona.
Partirem dos tomàquets per la meitat i els amanirem amb sal, oli i sucre. Els posarem en una safata al forn una hora a 100°. Els reservarem.
Pelarem tres tomàquets a quadrets molt petits. Els amanirem amb sal i oli. Els reservarem.
La resta de tomàquets els ratllarem i els amanires amb sal i oli. Els reservarem.
Tallarem la ceba a quadrets ben petits, amb oli, sal i un rajolí de vinagre. La reservarem.
Una mica abans de servir, muntarem els plats:
Al mig de cada plat posarem l’anella metàl·lica per emplatar. Al fons de l’anella una mica de bacallà i a sobre els dauets de tomàquet. Després, la ceba tendra, i al final, les mongetes cuites. A dalt de tot tornarem a posar bacallà.
Per decorar, posarem a cada plat mig tomàquet confitat, una mica de pebrot verd talladet i un espàrrec tallat per la meitat. Al costat, creixems amb una mica d’olivada i uns fils de crema de vinagre de Mòdena.