16.01.2016 - 09:15
|
Actualització: 16.01.2016 - 10:25
Ingredients:
(per a 6 persones)
Per a la sopa:
1 litre i 1/2 d’aigua
pa torrat
1 ceba grossa
1 tomàquet petit
un grapat d’avellanes torrades
Per a les mandonguilles:
250 g de carn picada, meitat de porc meitat de vedella
1 ou
sal, pebre i un polsim de canyella
una molla de pa mullada amb llet i escorreguda
all i julivert
farina
oli
Elaboració:
Es fa un sofregit de ceba i tomàquet.
Es posa l’aigua a bullir i quan bull se li tira el sofregit, el pa torrat i les avellanes. Es tanca el foc i es tritura.
Mentrestant s’hauran fet les mandonguilles: barrejarem la carn amb l’ou sencer, el pa remullat, una mica d’all i julivert, la sal, el pebre i un polsim de canyella. Un cop ben barrejat, muntarem les mandonguilles de mida petita. Les enfarinarem i les fregirem.
Les mandonguilles s’afegiran a la sopa i tot plegat ho farem bullir uns deu minuts. I ja podrem servir la sopa.
Explica la Neus Cuscó que aquesta sopa és bona també feta amb brou de verdures, de pollastre o una mica d’escudella barrejada amb aigua. Diu que és una recepta molt antiga, que li ve de la seva iaia, que queda molt bona i és molt reconfortant.