03.03.2018 - 22:00
Ingredients:
(per a 4 persones)
—1 kg de cebes de Figueres
—1,5 l de brou de verdures o pollastre
—1 cullerada de farina
—100 g formatge gruyère ratllat
—mitja barra de pa de baguette
—4 ous
—sal, pebre, oli d’oliva
Elaboració:
En una cassola amb una mica d’oli, fem coure la ceba tallada molt fina a foc lent, uns cinquanta minuts, fins que canviï de color, que tiri cap a color canyella. Hi afegim una cullerada de farina i la rossegem. Hi tirem el brou i ho deixem coure de 20 a 25 minuts. Ho salpebrem.
Tallem el pa a llesques molt fines, les torrem i les reservarem.
Muntem el plat amb bols que puguin anar al forn: primer hi posem la sopa, afegim quatre llesques de pa i, a sobre, hi trenquem un ou (també pot ser escaldat). Per sobre de tot aboquem el formatge ratllat i posem el bol al forn set o vuit minuts, fins que l’ou sigui cuit.