La cuina de la Neus: sopa de ceba

  • Una sopa en temps de neu

VilaWeb
Neus Cuscó
03.03.2018 - 22:00

Ingredients:
(per a 4 persones)
—1 kg de cebes de Figueres
—1,5 l de brou de verdures o pollastre
—1 cullerada de farina
—100 g formatge gruyère ratllat
—mitja barra de pa de baguette
—4 ous
—sal, pebre, oli d’oliva

Elaboració:
En una cassola amb una mica d’oli, fem coure la ceba tallada molt fina a foc lent, uns cinquanta minuts, fins que canviï de color, que tiri cap a color canyella. Hi afegim una cullerada de farina i la rossegem. Hi tirem el brou i ho deixem coure de 20 a 25 minuts. Ho salpebrem.

Tallem el pa a llesques molt fines, les torrem i les reservarem.

Muntem el plat amb bols que puguin anar al forn: primer hi posem la sopa, afegim quatre llesques de pa i, a sobre, hi trenquem un ou (també pot ser escaldat). Per sobre de tot aboquem el formatge ratllat i posem el bol al forn set o vuit minuts, fins que l’ou sigui cuit.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor