20.01.2018 - 22:00
Ingredients:
—700 g de sípia neta
—1 ceba grossa
—2 tomacons (tomàquets de penjar)
—2 grans d’all
—2 patates grosses
Per a la picada:
—un grapat d’ametlles
—1 galeta Maria
—1 gra d’all
—1 copa de vi blanc d’Alella
Per a les mandonguilles:
—200 g de carn de porc
—200 g de carn de vedella
—1 ou
—all i julivert
—1 llesca de pa mullada amb llet
—farina, sal, oli d’oliva, pebre negre
—un polsim de canyella en pols
Elaboració:
Sofregim la sípia, neta i tallada a trossets, en una cassola amb una mica d’oli. Cap al final de la cocció afegim la melsa, que també sofregim. Quan s’hagi begut l’aigua, afegim la ceba tallada a trossos petits. Un cop sofregida, hi posem els dos tomacons i els dos alls a trossets petits.
Mentrestant, tallem les patates a daus i les fregim, en una paella a banda. Les reservem.
Després, preparem les mandonguilles. Barregem tots els ingredients i quan estiguin ben barrejats muntem les mandonguilles. Les enfarinem i fregim amb l’oli de fregir les patates. Afegim les mandonguilles a la cassola, on tenim coent-se la sípia.
Preparem la picada i l’afegim a la cassola, deu minuts abans de tancar el foc, fins que les mandonguilles siguin cuites. Una mica abans d’apagar el foc, afegim les patates.
Deixem reposar la cassola una estona i ja podem servir. Si convé, aquest plat es pot preparar d’un dia per l’altre.