27.02.2016 - 02:00
|
Actualització: 27.02.2016 - 16:43
Ingredients:
(6 persones)
1 kg de sardines
300 dl oli d’oliva
100 dl de vinagre de vi
sal
pebre negre en gra
pebre vermell dolç
6 grans d’all
3 fulles de llorer
1 braqueta de sajolida
1 braqueta d’orenga
Elaboració:
Posem l’oli en una cassola al foc, amb els grans d’all trencats. Quan estiguin una mica sofregits, agafem les sardines, netes de cap i tripa, i sense enfarinar les fregim una mica, però no gaire. Les retirem del foc i les anem posant en una cassola de fang. Quan les tenim totes cuites i a la cassola, hi posem per sobre les herbes, una dotzena de grans de pebre negre i una cullaradeta de pebre dolç vermell. Hi afegim el vinagre i a continuació l’oli ben calent de fregir les sardines.
Tapem la cassola de fang i la deixem reposar d’un dia per l’altre. No fa falta posar-la a la nevera. A partir d’aquí, les sardines ja es poden menjar. Es mengen fredes i tant serveixen com a entrant com per acompanyar un plat o una amanida.