La cuina de la Neus: Sardines en escabetx

  • Neus Cuscó ens proposa aquesta recepta antiga, de temps de Quaresma, heretada de la seva àvia

VilaWeb

Text

Montserrat Serra

27.02.2016 - 02:00
Actualització: 27.02.2016 - 16:43

Ingredients:
(6 persones)
1 kg de sardines
300 dl oli d’oliva
100 dl de vinagre de vi
sal
pebre negre en gra
pebre vermell dolç
6 grans d’all
3 fulles de llorer
1 braqueta de sajolida
1 braqueta d’orenga

Elaboració:
Posem l’oli en una cassola al foc, amb els grans d’all trencats. Quan estiguin una mica sofregits, agafem les sardines, netes de cap i tripa, i sense enfarinar les fregim una mica, però no gaire. Les retirem del foc i les anem posant en una cassola de fang. Quan les tenim totes cuites i a la cassola, hi posem per sobre les herbes, una dotzena de grans de pebre negre i una cullaradeta de pebre dolç vermell. Hi afegim el vinagre i a continuació l’oli ben calent de fregir les sardines.

Tapem la cassola de fang i la deixem reposar d’un dia per l’altre. No fa falta posar-la a la nevera. A partir d’aquí, les sardines ja es poden menjar. Es mengen fredes i tant serveixen com a entrant com per acompanyar un plat o una amanida.

Sardines en escabetx, segons una recepta de l'àvia de Neus Cuscó.
Sardines en escabetx, segons una recepta de l’àvia de Neus Cuscó.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor