22.04.2017 - 22:00
|
Actualització: 24.04.2017 - 12:03
Ingredients:
(per a dotze flors)
4 pomes ben vermelles
2 làmines de pasta de full rectangular
aigua, suc de llimona, sucre, sucre de lustre
4 cullerades de melmelada de maduixa (o una altra)
Elaboració:
Rentem les pomes i les partim per la meitat. Traiem el cor.
Sense pelar, les tallem molt finetes de dalt a baix.
Les posem en un bol amb aigua i suc de llimona, al microones uns sis minuts. No han de quedar cuites, només toves per poder-les treballar. Les escorrem.
Amb una mica de farina a sobre el marbre, tallem la pasta de full en tires allargades d’uns set centímetres d’amplada.
Posem melmelada a sobre la meitat de cada tira. I li tirem una mica de sucre per sobre.
Les pomes, ben escorregudes, les col·loquem a sobre la melmelada, ben posades una a sobre l’altra, encabalcades, amb la banda vermella de la pell que sobresurti, fent els pètals de la flor.
Amb la part de la tira de pasta de full que no té melmelada ni poma, tapem la plena, però només per la part de sota. Els pètals de poma han de quedar a fora. La tira s’embolica sobre si mateixa. D’aquesta manera tindrem la rosa feta.
Posem les roses dins d’un motlle de magdalenes al forn a 170º, entre quaranta i quaranta-cinc minuts. A mitja cocció les tapem amb paper d’alumini perquè no es cremin.
Les retirem del forn. Les deixem refredar. Les posem en una safata i hi tirem una mica de sucre de llustre per sobre.