La cuina de la Neus: risotto de ceps i tòfona

  • Un plat que escalfa i reconforta

VilaWeb

Neus Cuscó

02.12.2017 - 22:00

Ingredients:
(per a 4 persones)
—400 g d’arròs bomba o arbori
—30 g de ceps deshidratats
—Quatre escalunyes
—50 g de mantega
—50 g de parmesà
—Oli, pebre negre
—Un gotet de vi blanc
—1 l de brou de verdures
—Una tòfona negra

Elaboració:
Hidratem els bolets una estona abans de fer el plat, amb aigua calentona.

Piquem molt fines les escalunyes i les sofregim en una paella a foc lent, amb oli i una mica de mantega. Un cop sofregides, hi afegim els bolets a trossos. Un cop cuits, hi afegim un gotet de vi blanc. Quan el vi blanc s’hagi evaporat, posem l’arròs a la paella i el sofregim durant uns minuts.

Tirem el brou a l’arròs, de mica en mica. Tindrem el brou al foc perquè no es refredi. Passats deu minuts, posarem la resta de la mantega i el formatge parmesà ratllat. L’arròs serà cuit al cap de setze minuts, aproximadament. El deixem reposar cinc minuts més i ja podrem emplatar.

Quan tinguem l’arròs emplatat, hi posem tòfona ratllada per sobre.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor