La cuina de la Neus: Rap a la marinera

VilaWeb
Neus Cuscó
05.02.2017 - 02:00

Ingredients:
(per a quatre persones)
1 got d’aigua o fumet
8 talls de rap
2 calamars a rodanxes
16 musclos
oli
, sal, pebre negre
salsa de tomàquet
2 llesquetes de pa
2 grans d’all
1 got de vi blanc
unes quantes ametlles i avellanes
julivert

una mica de safrà

Elaboració:
Posem oli en una cassola de fang o de ferro i sofregim el pa fins que quedi ben daurat. El retirem i el col·loquem al morter per fer la picada. Per la picada, a més del pa, hi afegim els dos grans d’all, quatre cullerades de salsa de tomàquet, una mica de safrà, un grapadet d’ametlles i avellanes. Quan tot sigui ben picat, afegim el vi i una miqueta d’aigua o de fumet (pot servir l’aigua colada dels musclos).
Posem la picada a la cassola amb el mateix oli i hi afegim l’aigua o el fumet. Deixem que arrenqui el bull. Després, afegim els talls de rap salpebrats, juntament amb el calamar, que haurem passat prèviament per la paella. Fem coure el peix entre quinze i vint minuts. Tot seguit, quan la salsa estigui més aviat espessa, afegim els musclos oberts, amb una sola closca. Al final de tot podem tirar per sobre el plat una mica de julivert picat. I ja podem servir.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor