La cuina de la Neus: Quiche Lorraine

  • La cuinera Neus Cuscó ens proposa una coca salada

VilaWeb

Text

Montserrat Serra

16.04.2016 - 02:00

Ingredients:

Per a la pasta brisa:
200 g farina
100 g mantega
1 ou
1 cullerada sopera de llet
una mica de sal

Pel farciment:
5 porros tallats molt petits
4 ous
oli
, mantega
18 cuetes de llagostí
(també es pot fer amb 200 g de pernil dolç)
100 g formatge ratllat
1 ampolleta de nata
sal i pebre

Elaboració:
Per fer la pasta brisa, s’agafa la farina i es col·loca en forma de volcà. Al mig s’hi posa l’ou sencer, la sal, la mantega i la cullerada de llet. Es va pastant a sobre del marbre amb les mans. Amb el corró s’ha d’estirar. Es col·loca en un motlle rodó baixet, untat amb mantega. (Si teniu poc temps, també podeu comprar al supermercat la pasta brisa feta.)

En una paella, amb una mica d’oli i una mica de mantega, se sofregeixen els porros, a foc baix, uns vint minuts. Quan són cuits, es barregen amb els ous batuts, la crema de llet, una mica de sal i una mica de pebre. El farcit es posa dins del motlle de pasta brisa i per sobre s’hi tira el formatge ratllat. Ho enfornem a 180 graus, de 18 a 20 minuts. Cinc minuts abans hi afegim les cuetes de llagostí (també poden ser cues de gamba), que haurem passat per la paella amb una mica d’oli.

La quiche sencera.
La quiche sencera.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor