La cuina de la Neus: pop a la gallega

  • Neus Cuscó ens proposa un plat clàssic, nutritiu i fàcil de fer

VilaWeb
Montserrat Serra
09.07.2016 - 02:00

Ingredients:
1 pop roquer de 2 kg o 2,5 kg
aigua
2 fulles de llorer
1 ceba grossa pelada
8 patates mitjanes senceres per fer al vapor

Per amanir el pop:
oli, sal gruixuda i pebre vermell picant

Elaboració:
Demanem a la peixatera que ens netegi el cap i ens posi el pop en una bossa de plàstic, que posarem al congelador un mínim de 48 hores. D’aquesta manera evitarem que el pop quedi dur.

El descongelarem d’un dia per l’altre. El netejarem ben netejat. Posarem al foc una olla gran amb aigua, les fulles de llorer i la ceba. Quan l’aigua bulli, tirarem el pop i taparem l’olla. Deixarem bullir el pop entre 45 minuts i 1 hora. Cada pop és diferent a l’hora de la cocció. L’haurem de punxar per saber si és cuit.

Mentrestant, pelarem les patates senceres i les farem al vapor, uns 30 minuts.
Al moment de servir, escorrerem el pop i les patates. Col·locarem el pop tallat a rodanxes en una safata de fusta. El cap també es menja a trossets. Posarem les patates pel voltant, a rodanxes o obertes per la meitat.

Amanirem el pop i la patata amb sal gruixuda, oli d’oliva verge i pebre vermell picant al gust.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor