La cuina de la Neus: Pèsols del Maresme amb salsitxes i pernil

  • Són tan exquisits, que Carme Ruscalleda els anomena «caviar verd»

VilaWeb

Text

Montserrat Serra

23.04.2016 - 02:00

Ingredients:
(per a quatre persones)
700 g de pèsols desgranats
6 salsitxes
50 g pernil serrà a trossets
2 cebes tendres
mig manat d’alls tendres
sal, pebre, oli
una cullerada de farina
una fulleta de llorer
una mica de farigola
unes fulles de menta fresca
un gotet de vi blanc
brou de verdures

Elaboració:
En una cassola amb oli hi posem les salsitxes a trossets petits i també el pernil. Després hi posem la ceba tendra picada i els alls tendres també picats. Un cop quedi tot sofregit, hi tirarem una cullerada de farina i tot seguit el gotet de vi blanc. Hi donarem un parell de voltes i hi afegirem els pèsols.
Posarem una mica de brou, que no cobreixi, i farem bullir els pèsols a foc suau, amb les herbes, el pebre i la sal. Ho deixarem coure fins que els pèsols siguin tous. Amb els pèsols la cocció dura al voltant d’uns vint minuts a mitja hora.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor