La cuina de la Neus: Pastissets de pasta de full

  • Ulleres i pastissets de poma, de cabell d’àngel amb pinyons i de taronja confitada

VilaWeb

Neus Cuscó

14.10.2017 - 22:00

Ingredients:
1 paquet de pasta de full rectangular
sucre de llustre
1 poma golden
4 cullerades de cabell d’àngel
50 g de pinyons o ametlla filetejada
3 rodanxes de taronja confitada (consultar recepta)

Elaboració:

Per a les ulleres:
Tallem la pasta de full de dalt a baix en una tira d’uns 5 cm d’amplada. Hi posem sucre per sobre i per sota. Cargolem els laterals, per un cantó i per l’altre, fins a arribar a la meitat. Tallem la pasta en porcions d’un centímetre d’amplada. Les posem en una plata al forn, amb un paper vegetal a sota.

Per als pastissets de poma:
Tallem la pasta de full de dalt a baix en una tira de tres centímetres d’amplada. A sobre hi posem tallets prims de poma, encavalcats. Hi tirem una mica de sucre llustre per sobre. La col·loquem a la plata de forn, al costat de les ulleres.

Per als pastissets de cabell d’àngel amb pinyons o ametlles:
Tallem la pasta de full de dalt a baix en una tira de tres centímetres. Posem el cabell d’àngel i els pinyons per sobre. La col·loquem a la plata de forn, al costat de la dels pastissets de poma.

Per als pastissets de taronja confitada:
Tallem la pasta de full de dalt a baix en una tira de tres centímetres.  A sobre hi posem les rodanxes de taronja confitada talladetes a trossets. I la col·loquem a la plata de forn, al costat de la dels pastissets de cabell d’àngel.

Posem la plata al forn a 180°, de 12 a 15 minuts. Un cop cuits els pastissets i les ulleres, els deixem refredar. Quan siguin freds, tallarem les tires en quadrats de 3 centímetres. I hi tornarem a posar una mica de sucre de llustre per sobre.

Per servir: col·loquem els pastissets i les ulleretes sobre un paper de blonda. Són unes postres o un berenar que fan festa i un bon recurs per a la castanyada i Tots Sants, que ja s’acosten.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor