14.10.2017 - 22:00
Ingredients:
1 paquet de pasta de full rectangular
sucre de llustre
1 poma golden
4 cullerades de cabell d’àngel
50 g de pinyons o ametlla filetejada
3 rodanxes de taronja confitada (consultar recepta)
Elaboració:
Per a les ulleres:
Tallem la pasta de full de dalt a baix en una tira d’uns 5 cm d’amplada. Hi posem sucre per sobre i per sota. Cargolem els laterals, per un cantó i per l’altre, fins a arribar a la meitat. Tallem la pasta en porcions d’un centímetre d’amplada. Les posem en una plata al forn, amb un paper vegetal a sota.
Per als pastissets de poma:
Tallem la pasta de full de dalt a baix en una tira de tres centímetres d’amplada. A sobre hi posem tallets prims de poma, encavalcats. Hi tirem una mica de sucre llustre per sobre. La col·loquem a la plata de forn, al costat de les ulleres.
Per als pastissets de cabell d’àngel amb pinyons o ametlles:
Tallem la pasta de full de dalt a baix en una tira de tres centímetres. Posem el cabell d’àngel i els pinyons per sobre. La col·loquem a la plata de forn, al costat de la dels pastissets de poma.
Per als pastissets de taronja confitada:
Tallem la pasta de full de dalt a baix en una tira de tres centímetres. A sobre hi posem les rodanxes de taronja confitada talladetes a trossets. I la col·loquem a la plata de forn, al costat de la dels pastissets de cabell d’àngel.
Posem la plata al forn a 180°, de 12 a 15 minuts. Un cop cuits els pastissets i les ulleres, els deixem refredar. Quan siguin freds, tallarem les tires en quadrats de 3 centímetres. I hi tornarem a posar una mica de sucre de llustre per sobre.
Per servir: col·loquem els pastissets i les ulleretes sobre un paper de blonda. Són unes postres o un berenar que fan festa i un bon recurs per a la castanyada i Tots Sants, que ja s’acosten.