16.07.2016 - 02:00
|
Actualització: 25.06.2017 - 12:53
Ingredients:
1 pa de motlle sense crosta (un paquet gran)
1 llauna de tonyina (150 g)
4 tomàquets madurs
4 ous (2 per fer una truita, 1 ou dur, 1 per a la maonesa)
6 fulles d’enciam tallades a juliana
100 g pernil dolç
2 pebrots escalibats
Elaboració:
Untem amb maonesa una primera capa del motlle i a sobre hi posem enciam i tonyina.
La segona capa l’untarem amb pa amb tomàquet amanit amb oli i sal, pernil dolç a trossets i unes tires de pebrot.
La tercera capa també l’untarem amb pa amb tomàquet amanit i per sobre hi posarem un remenat de dos ous. El remenat el podem fer amb xampinyons, all i julivert o altres verdures, a gust del consumidor.
La quarta capa és la que tapa el pastís. La cobrim amb maonesa i l’adornem amb pell de tomàquet en forma de rosa, unes olives negres, rodanxes d’ou dur i pebrot escalivat. Pel voltant del pastís hi podem ratllar pastanaga.
Si el pastís es fa amb motlle rodó, aquest s’ha de poder desmuntar i el pa s’ha de retallar perquè quedi en forma arrodonida. És un plat que es pot tenir fet al matí per menjar al vespre. Amb tot, l’ultima capa que tanca el pastís, l’hem de guarnir a l’últim moment. És un pastís que hem de guardar a la nevera.