La cuina de la Neus: pastís d’espinacs

VilaWeb
12.02.2017 - 02:00
Actualització: 12.02.2017 - 12:19

Ingredients:
4 patates
200 g carn picada
400 g espinacs frescs
2 ous
100 g de nata
1 ceba
sal, pebre, oli
formatge ratllat per gratinar

Per fer la salsa de formatge:
un pot de 100 g de nata líquida
un tros de brie, emmental i formatge blau
una mica de mantega

Elaboració:
Bullim les patates amb pell i un cop cuites, les deixem refredar.
Bullim els espinacs i un cop cuits els escorreguem ben escorreguts.
Passem la carn per la paella amb una ceba picada i salpebrem.
Amb les patates fem un puré espès i hi posem un rovell d’ou. També s’hi pot posar una cullerada de mantega per amorosir.
Els espinacs, que també s’han d’aixafar, els barregem amb un ou sencer. I la clara que ens sobra s’afegeix a la carn picada amb la ceba cuita.
Untem amb mantega un motlle de plum cake i el cobrim amb paper vegetal. A sota de tot hi posem el puré de patata. I a sobre la carn. A dalt de tot els espinacs. Hi posem formatge ratllat i enfornem de 30 a 40 minuts a 180°.
Desemmotllem amb compte el pastís quan perdi l’escalfor, estirant el paper vegetal.
Per acabar, preparem la salsa de formatge: En una paella desfem la mantega, hi posem la nata líquida i hi desfem els formatges (es poden posar els que tinguis a la nevera). Ha de quedar una salsa espessa. Aquesta salsa també combina bé amb un plat de pasta.
Podem presentar el pastís sencer o emplatat, amb una mica de salsa de formatge per sobre.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor