11.12.2015 - 02:00
|
Actualització: 11.12.2015 - 23:55
Ingredients:
6 ous molt frescos
180 g farina de pastisseria
180 g de sucre
mig sobre de llevat Royal
un polsim de sal
ratlladura de mitja llimona
una mica de mantega
Per la cobertura de xocolata:
Una tauleta de xocolata Nestle postres
100 g nata per muntar
50 g de mantega
Elaboració:
Posarem el sucre i els sis rovells d’ou en un bol i els batem ben batuts.
Per altra banda, barrejarem amb compte la farina amb el llevat i ho afegirem als rovells i el sucre batuts, juntament amb el polsim de sal i la ratlladura de llimona.
Després hi afegirem les sis clares muntades a punt de neu, amb molt de compte perquè no baixin.
Untarem el motlle amb mantega i farina i hi afegirem la barreja.
El motlle, en forma d’arbre de Nadal, però pot ser de qualsevol altre tipus.
El forn ja el tindrem calentó a 180 graus. Enfornarem. No obrirem el forn en els 20 primers minuts de cocció del pa de pessic. Després controlarem la cocció amb un punxó o escuradents. Si surt net ja serà cuit. Tardarà una mitja hora. Dependrà de cada forn.
Es traurà el pa de pessic del forn i tan aviat com es pugui es desmotllarà i es deixarà refredar a sobre d’una reixa.
Quan sigui fred del tot, es talla per la meitat en horitzontal. Es farcirà amb melmelada de maduixa, taronja o del que agradi més i un almívar que haurem fet amb una mica d’aigua i una culleradeta de rom. Després es tornarà a tapar.
Per adornar-ho farem una cobertura de xocolata: desfarem la xocolata amb la mantega al microones. Un cop fosa i brillant, hi afegirem la nata i ho tornarem a posar al microones uns minuts.
La xocolata es tirarà per sobre del pastís i s’adornarà amb confits de colors o el que es vulgui.