23.09.2017 - 22:00
Ingredients:
(per a quatre persones)
1 paquet de pasta de full rectangular
mig litre de crema pastissera
6 figues de coll de dama
12 grans de raïm negre
12 grans de raïm blanc
2 cullerades de gelatina de poma
Per a la crema pastissera:
mig litre de llet sencera
2 rovells d’ou
2 cullerades plenes de maizena
2 cullerades plenes de sucre
1 branca de vainilla (s’obre de dalt a baix i es treu la polpa)
Elaboració:
Tallem la pasta de full per la meitat per la part allargada. La posem al forn sense punxar, uns 15 minuts. Quan la veiem enrossida, la traiem i la deixem reposar perquè es refredi.
Mentrestant fem la crema pastissera: posem al foc mig litre de llet amb la branca de vainilla per infusionar. En un bol barregem els rovells d’ou, el sucre i la maizena. Hi tirem una mica de llet freda, hi afegim la polpa de la vainilla i ho remenem bé. Afegim el contingut del bol a la llet que tenim al foc. Remenem sense aturar. Al primer bull retirem la crema del foc i continuem remenant perquè no s’enganxi. La deixem refredar.
Posem la crema sobre la pasta de full amb una mànega pastissera.
Tallem la fruita (traiem les llavors del raïm) i la posem per sobre la crema.
Finalment, agafem la gelatina de poma, la barregem amb una mica d’aigua per desfer-la (un minut al microones) i amb un pinzell posem la gelatina damunt la fruita.