18.11.2017 - 22:00
Ingredients:
(per a quatre persones)
—Una orada d’un quilo i un quart
—Un quilo i un quart de sal gruixuda (especial per al forn)
—Una llimona
—Una fulla de llorer
—Mig quilo de patates petites
—Dues olives negres
Elaboració:
Netegem l’orada, retirant-ne els budells però sense escatar-la. Dins el peix, amb cura, hi posem la fulla de llorer i un bon raig de suc de llimona. Amb paper d’alumini en tapem el cap i la cua (per presentar-la sencera).
Seguidament, posem la meitat de la sal humitejada en una safata de forn, hi col·loquem l’orada a sobre i la cobrim amb la resta de sal. Premem la sal com si enguixéssim el peix.
Posem la safata al forn, preescalfat a 200 graus, mitja hora o tres quarts, fins que la sal s’obri. Esperem una miqueta a treure la sal, fins que es refredi, perquè aleshores la sal surt sencera i arrossega la pell. Ho fem amb un cop de mà de morter.
Servim l’orada sencera amb una oliva negra a cada ull. Al voltant hi posem unes patates petites senceres fetes al vapor.
Acompanyem el plat amb una maionesa amb ceba tendra picada.