La cuina de la Neus: musclos a la marinera

  • Un plat pensant en la revetlla de Sant Joan

VilaWeb

Neus Cuscó

17.06.2017 - 22:00

Ingredients:
(per a 4 persones)
1 kg de musclos
4 grans d’all
julivert
1 llesqueta de pa
200 g de salsa de tomàquet
1 trosset de bitxo (opcional)
oli d’oliva
1 copeta de vermut o de conyac
1 fulleta de llorer
una mica de pebre vermell
un gotet de vi blanc

Elaboració:
Posem els musclos en una cassola i els fem bullir sense aigua, tapats. Un cop oberts, hi tirem el gotet de vi. Tanquem el foc i els deixem reposar.

Mentrestant, posem oli en una cassola i fem fregir els alls a trossets i la llesqueta de pa, sense que es cremin. Els retirem, els posem en un morter i hi afegim el julivert. Ho piquem ben picat. Afegim el conyac o el vermut.

Tirem la picada a la cassola amb l’oli on hem fregit els alls. Afegim la salsa de tomàquet. Li farem fer xup-xup. Tirem el bitxo si agrada el picant i el pebre vermell. Quan tinguem el sofregit de tomàquet fet, afegim una part del suc dels musclos. Posem els musclos a la cassola. Rectifiquem de sal i pebre. Els fem bullir un parell de minuts i ja seran a punt per menjar.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor