La cuina de la Neus: lluç amb salsa verda

VilaWeb
Neus Cuscó
20.05.2017 - 22:00

Ingredients:
(per a 4 persones)
8 rodanxes gruixudes de lluç
16 cloïsses
8 espàrrecs
2 grans d’all picats i julivert també picat
2 ous durs
1 gotet de vi blanc
1/4 l de fumet*
70 g de farina
sal i pebre negre
oli d’oliva

Elaboració:
Posem oli d’oliva en una cassola. Sofregim els alls ben picats i tot seguit hi posem la farina. La rossegem. Després afegim la copeta de vi blanc i el fumet. Remenem tota l’estona perquè la salsa quedi espessa i sense grumolls. Afegim el lluç, el julivert ben picat i el pebre. Ho fem coure uns minuts, entre tres o quatre minuts depenent del gruix del lluç. Tombem el peix i sacsegem la cassola, perquè la salsa agafi cos. Afegim les cloïses, que les haurem posat amb aigua i sal una bona estona perquè perdin la sorreta, i tapem la cassola perquè s’obrin. Després hi posem els espàrrecs i l’ou dur obert per la meitat. Corregim de sal i ja podem sevir.

En aquest plat també hi queden bé els pèsols. Els haurem bullit a part i els afegim a última hora.

*Pel fumet: farem bullir durant vint minuts mig litre d’aigua amb el cap i l’espina, una ceba, un tomàquet, un gra d’all i una fulla de llorer, sal i julivert.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor