La cuina de la Neus: La mona de xocolata

  • Neus Cuscó ens ofereix aquesta recepta per preparar amb temps el dia de la mona

VilaWeb

Text

Montserrat Serra

19.03.2016 - 02:00
Actualització: 19.03.2016 - 05:50

Pel pa de pessic (motllo de 22 cm a 24 cm)

Ingredients:
180 g farina de rebosteria
180 g sucre
6 ous frescs
1 culleradeta de llevat Royal
ratlladura mitja llimona

Elaboració:
Batem fort el sucre i els rovells d’ou fins que blanquegin. Hi afegim la farina, el Royal i la ratlladura de llimona. Les clares muntades a punt de neu també s’hi afegeixen en compte.
Untem el motlle amb mantega i farina, l’omplim amb la pasta i el posem al forn a 180°, uns 30 minuts. Hem de provar amb una agulla fins que surti neta.
El pastís es deixa refredar i es treu del motlle. El tallem pel mig i xopem amb un almívar les dues cares de dins del pastís perquè quedi més amorosit. Després podem posar-hi melmelada. Per fer l’almívar agafarem dues cullerades de sucre, una copeta de conyac o de moscatell i mig gotet d’aigua. Ho posarem al foc i deixarem que bulli una mica.

Per a la cobertura de xocolata:

Ingredients:
100 g cobertura de xocolata
100 g nata per muntar
50 g mantega

Elaboració:
Posarem la nata al foc i quan bulli la retirem. Hi tirarem la xocolata a trossets petits i la mantega i ho barrejarem amb molt de compte fins que tot estigui desfet. Amb aquesta xocolata cobrirem totalment el pastís, per sobre i pels costats. Posarem el pastís un quart d’hora a la nevera.
Podem guarnir el pastís amb granets d’ametlla, anissos de colors, ous de xocolata, figuretes i no oblidem els plomalls ni els pollets.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor