19.03.2016 - 02:00
|
Actualització: 19.03.2016 - 05:50
Pel pa de pessic (motllo de 22 cm a 24 cm)
Ingredients:
180 g farina de rebosteria
180 g sucre
6 ous frescs
1 culleradeta de llevat Royal
ratlladura mitja llimona
Elaboració:
Batem fort el sucre i els rovells d’ou fins que blanquegin. Hi afegim la farina, el Royal i la ratlladura de llimona. Les clares muntades a punt de neu també s’hi afegeixen en compte.
Untem el motlle amb mantega i farina, l’omplim amb la pasta i el posem al forn a 180°, uns 30 minuts. Hem de provar amb una agulla fins que surti neta.
El pastís es deixa refredar i es treu del motlle. El tallem pel mig i xopem amb un almívar les dues cares de dins del pastís perquè quedi més amorosit. Després podem posar-hi melmelada. Per fer l’almívar agafarem dues cullerades de sucre, una copeta de conyac o de moscatell i mig gotet d’aigua. Ho posarem al foc i deixarem que bulli una mica.
Per a la cobertura de xocolata:
Ingredients:
100 g cobertura de xocolata
100 g nata per muntar
50 g mantega
Elaboració:
Posarem la nata al foc i quan bulli la retirem. Hi tirarem la xocolata a trossets petits i la mantega i ho barrejarem amb molt de compte fins que tot estigui desfet. Amb aquesta xocolata cobrirem totalment el pastís, per sobre i pels costats. Posarem el pastís un quart d’hora a la nevera.
Podem guarnir el pastís amb granets d’ametlla, anissos de colors, ous de xocolata, figuretes i no oblidem els plomalls ni els pollets.