08.04.2017 - 22:00
|
Actualització: 09.04.2017 - 13:32
Ingredients:
5 ous
un polsim de sal
300 g sucre
1 sobre de vainillina
400 g farina de pastisseria
1 sobre i mig de Royal
250 g oli de gira-sol
250 g d’aigua amb gas
2 cullerades soperes de cacau pur en pols
Per a la cobertura:
400 g de formatge Philadelphia
120 g de mantega
240 g de sucre de glassa
unes gotes de llimona
Per les piruletes de xocolata (12 unitats):
125 g de xocolata negra de postres per desfer
50 g de mantega
12 palets
Elaboració:
En un bol, posem els ous, el sucre i ho passem per la batedora durant un minut. Afegim el sucre avainillat, la farina amb el Royal, la sal, l’aigua amb gas i l’oli que afegim de mica en mica.
Engreixem un motlle de 24 cm amb mantega i farina. Agafem el motlle i posem la meitat de la pasta. A l’altra meitat hi afegim les dues cullerades de cacau. I l’anem tirant per sobre com si féssim una ensaïmada, fent rodones.
Posem el motlle al forn a 170° i el deixem coure de 50 a 60 minuts, depenent del forn. Mirem amb un punxó si la pasta ja és cuita.
Procedim a fer la cobertura: barregem tots els ingredients fent una pasta que tingui textura de crema. La posem a sobre del pastís. Per sobre guarnim la cobertura amb anisets de colors. Al mig hi posem un ou de xocolata i al voltant els pinxos.
Per fer les piruletes: agafem la xocolata i la mantega i les desfem al microones un minut i mig o dos. Tindrem a punt un paper de forn untat amb mantega. A sobre anem tirant miquetes de xocolata per fer una piruleta i anem enganxant el palet a dintre. Decorem les piruletes amb fruits secs o altres llaminadures de xocolata i sucre. Els posem una estona a la nevera fins que la xocolata quedi presa.