La cuina de la Neus: la Mona de Pasqua marmolada

  • Preparant les postres per excel·lència de Setmana Santa

VilaWeb

Neus Cuscó

08.04.2017 - 22:00
Actualització: 09.04.2017 - 13:32

Ingredients:
5 ous
un polsim de sal
300 g sucre
1 sobre de vainillina
400 g farina de pastisseria
1 sobre i mig de Royal
250 g oli de gira-sol
250 g d’aigua amb gas
2 cullerades soperes de cacau pur en pols

Per a la cobertura:
400 g de formatge Philadelphia
120 g de mantega
240 g de sucre de glassa
unes gotes de llimona

Per les piruletes de xocolata (12 unitats):
125 g de xocolata negra de postres per desfer
50 g de mantega
12 palets

Elaboració:
En un bol, posem els ous, el sucre i ho passem per la batedora durant un minut. Afegim el sucre avainillat, la farina amb el Royal, la sal, l’aigua amb gas i l’oli que afegim de mica en mica.

Engreixem un motlle de 24 cm amb mantega i farina. Agafem el motlle i posem la meitat de la pasta. A l’altra meitat hi afegim les dues cullerades de cacau. I l’anem tirant per sobre com si féssim una ensaïmada, fent rodones.

Posem el motlle al forn a 170° i el deixem coure de 50 a 60 minuts, depenent del forn. Mirem amb un punxó si la pasta ja és cuita.

Procedim a fer la cobertura: barregem tots els ingredients fent una pasta que tingui textura de crema. La posem a sobre del pastís. Per sobre guarnim la cobertura amb anisets de colors. Al mig hi posem un ou de xocolata i al voltant els pinxos.

Piruletes de xocolata.

Per fer les piruletes: agafem la xocolata i la mantega i les desfem al microones un minut i mig o dos. Tindrem a punt un paper de forn untat amb mantega. A sobre anem tirant miquetes de xocolata per fer una piruleta i anem enganxant el palet a dintre. Decorem les piruletes amb fruits secs o altres llaminadures de xocolata i sucre. Els posem una estona a la nevera fins que la xocolata quedi presa.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor