10.12.2016 - 02:00
Ingredients:
300 g farina de pastisseria
100 g mantega
125 g sucre de llustre
1 ou
1 culleradeta de llevat Royal (opcional)
1 culleradeta de canyella en pols (opcional)
Elaboració:
En un bol posem el sucre i la mantega i ho remenem. Afegim l’ou i continuem remenant. Després afegim de mica en mica la farina. Si quedés molt espès, hi podem posar unes gotetes de llet. (En aquest punt, es pot afegir el llevat i la canyella per a qui li agradi una textura menys cruixent o les galetes amb gust de canyella). Treballem la pasta fins que quedi ben fina. En fem una bola, la posem tapada amb paper film o amb una bossa de plàstic, cap a una mitja hora a la nevera.
Després traiem la pasta de la nevera, agafem el corró i allarguem la pasta fins que quedi de la mida d’un centímetre de gruix. Tallem les galetes amb diferents estris i motlles de tallar pasta.
Enfornem les galetes a uns 180°, de 12 a 15 minuts, a sobre d’un paper vegetal. Les traiem un cop cuites i les deixem refredar. Les espolsem per sobre amb sucre de llustre.
També podem decorar les galetes amb un glacejat. Com el fem? En fred, barregem 250 g de sucre de llustre, una clara d’ou a punt de neu i unes gotes de llimona. Tot ben batut. Es pot tenyir amb diferents colors afegint colorant per a cuinar. Decorem les galetes amb l’ajuda d’una mànega prima de plàstic.