La cuina de la Neus: escabetx de bonítol

  • Tornem a fer escabetx, un plat clàssic

VilaWeb

Neus Cuscó

25.11.2017 - 22:00

Ingredients:
Un bonítol d’un quilo
—Tres cebes grosses
—Quatre o cinc alls sencers
—Oli, sal i vinagre
—Una culleradeta pebre vermell
—Quinze grans de pebre negre
—Farigola i llorer

Elaboració:
Netegem el bonítol i en traiem l’espina. En fem quatre lloms. Els salem, els enfarinem i els fregim amb oli d’oliva abundant. Posem el bonítol en una cassola de fang. Amb l’oli restant, sofregim els alls i la ceba, tallats a trossets petits. Després hi afegim les herbes, el pebre negre, el pebre vermell i un gotet de vinagre. Posem la mateixa quantitat d’aigua que de vinagre. Ho deixem coure durant un parell de minuts. Després ho aboquem tot a la cassola de fang on tenim el peix. Ho deixem reposar vint-i-quatre hores i ja en podrem menjar.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor