La cuina de la Neus ens proposa dues receptes que tenen la llimona com a protagonista

  • Una melmelada de llimona i taronja i una mousse de llimona

VilaWeb

Text

Montserrat Serra

09.01.2016 - 02:00
Actualització: 09.01.2016 - 11:44

En aquesta època on els cítrics són els reis de les fruiteres, ara que els llimoners tornen a estar plens de llimones, Neus Cuscó ens proposa dues receptes que tenen la llimona de protagonista, per aprofitar ben bé la fruita i evitar que es faci malbé. Una és de rebost, la melmelada de llimona i taronja. L’altra, unes postres digestives i fines: la mousse de llimona.

melmelada llimona

Melmelada de llimona i taronja

Ingredients:
1 taronja grossa
1 llimona grossa
1 poma Golden
1/2 litre d’aigua
3/4 kg sucre
un canó de canyella (lligat amb un fil perquè no es desfaci)

Elaboració:
Tallem a tires la pell de la taronja i la llimona amb un pela patates. Després les tallem a juliana tan fines com puguem.

Traiem tota la pell blanca de la taronja i la llimona i, un cop netes, les passem per la batedora, juntament amb la poma, aquesta amb pell i tot.

Quan la textura ja sigui fina, posem el puré al foc amb l’aigua, el sucre i el canó de canyella. Ho remenarem de tant en tant amb una cullera de fusta i deixem que s’espesseixi. El procés és llarg, trigarà gairebé una hora.

Un cop feta la melmelada, la deixarem reposar i omplirem els pots esterilitzats i tapats que hàgim triat.

Posarem els pots dins d’una olla amb aigua fins a dalt de tot i els farem bullir durant vint minuts. Després, un cop freds, traurem els pots de l’aigua i els etiquetarem amb la data. La melmelada ja serà llesta per menjar o per guardar (pot guardar-se un parell d’anys ben bons).

Mousse de llimona

Ingredients (per a sis persones):
4 llimones
4 ous
300 g de sucre
50 g maizena
1 litre d’aigua

Elaboració:

Raspar la pell de les quatre llimones i reservar. Escórrer el suc de les quatre llimones i reservar. Posem el litre d’aigua al foc fins que arrenqui el bull. En un recipient gran barregem el sucre, els ous i la maizena. Afegim la ratlladura i el suc de les llimones i el litre d’aigua bullent. Ho posem al foc i ho remenem fins que torni a bullir. Quan fa el primer bull, apaguem el foc i remenem bé. Esperem que es refredi. La mousse es posa en copes o en un sol recipient i es guarda a la nevera. Se serveix fred i guarnit amb una mica de pell de llimona o una mica de nata si es vol.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem