09.01.2016 - 02:00
|
Actualització: 09.01.2016 - 11:44
En aquesta època on els cítrics són els reis de les fruiteres, ara que els llimoners tornen a estar plens de llimones, Neus Cuscó ens proposa dues receptes que tenen la llimona de protagonista, per aprofitar ben bé la fruita i evitar que es faci malbé. Una és de rebost, la melmelada de llimona i taronja. L’altra, unes postres digestives i fines: la mousse de llimona.
Melmelada de llimona i taronja
Ingredients:
1 taronja grossa
1 llimona grossa
1 poma Golden
1/2 litre d’aigua
3/4 kg sucre
un canó de canyella (lligat amb un fil perquè no es desfaci)
Elaboració:
Tallem a tires la pell de la taronja i la llimona amb un pela patates. Després les tallem a juliana tan fines com puguem.
Traiem tota la pell blanca de la taronja i la llimona i, un cop netes, les passem per la batedora, juntament amb la poma, aquesta amb pell i tot.
Quan la textura ja sigui fina, posem el puré al foc amb l’aigua, el sucre i el canó de canyella. Ho remenarem de tant en tant amb una cullera de fusta i deixem que s’espesseixi. El procés és llarg, trigarà gairebé una hora.
Un cop feta la melmelada, la deixarem reposar i omplirem els pots esterilitzats i tapats que hàgim triat.
Posarem els pots dins d’una olla amb aigua fins a dalt de tot i els farem bullir durant vint minuts. Després, un cop freds, traurem els pots de l’aigua i els etiquetarem amb la data. La melmelada ja serà llesta per menjar o per guardar (pot guardar-se un parell d’anys ben bons).
Mousse de llimona
Ingredients (per a sis persones):
4 llimones
4 ous
300 g de sucre
50 g maizena
1 litre d’aigua
Elaboració:
Raspar la pell de les quatre llimones i reservar. Escórrer el suc de les quatre llimones i reservar. Posem el litre d’aigua al foc fins que arrenqui el bull. En un recipient gran barregem el sucre, els ous i la maizena. Afegim la ratlladura i el suc de les llimones i el litre d’aigua bullent. Ho posem al foc i ho remenem fins que torni a bullir. Quan fa el primer bull, apaguem el foc i remenem bé. Esperem que es refredi. La mousse es posa en copes o en un sol recipient i es guarda a la nevera. Se serveix fred i guarnit amb una mica de pell de llimona o una mica de nata si es vol.