La cuina de la Neus: croquetes de lluç i gambes

  • Neus Cuscó ens continua oferint el seu receptari de cuina popular

VilaWeb

Text

Montserrat Serra

20.02.2016 - 02:00

Ingredients:
(per a 4 persones)
200 g lluç
6 gambetes
2 cebes
farina, sal, pebre, oli, 1 ou i pa ratllat

Elaboració:
Amb l’espina del lluç i les cloques de les gambes, amb una mica de pebre, julivert i una ceba farem un petit fumet.

Ratllarem l’altra ceba i la sofregirem. A mig sofregir, afegirem el lluç esmicolat i al final de la cocció hi posarem les gambes a trossets petits.

Tot seguit hi posarem dues cullerades soperes de farina, que remenarem fins a formar una pasta que sigui rosadeta. Aleshores hi afagirem un parell de cullerots de fumet. Remenarem fins a fer una pasta consistent.

Deixarem refredar la pasta a la nevera tres o quatre hores.

Un cop freda la pasta, anirem agafant porcions i en farem boletes.

Passarem les boletes per la farina blanca, després l’ou batut i al final el pa ratllat.

Fregirem les croquetes amb oli abundant i ben calent. Les traurem de la paella i les posarem a sobre d’un paper de cuina per treure’ls-hi l’oli sobrant.

Aquestes croquetes es poden acompanyar amb la salsa de pebrots del piquillo que vam explicar la setmana passada.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor