20.02.2016 - 02:00
Ingredients:
(per a 4 persones)
200 g lluç
6 gambetes
2 cebes
farina, sal, pebre, oli, 1 ou i pa ratllat
Elaboració:
Amb l’espina del lluç i les cloques de les gambes, amb una mica de pebre, julivert i una ceba farem un petit fumet.
Ratllarem l’altra ceba i la sofregirem. A mig sofregir, afegirem el lluç esmicolat i al final de la cocció hi posarem les gambes a trossets petits.
Tot seguit hi posarem dues cullerades soperes de farina, que remenarem fins a formar una pasta que sigui rosadeta. Aleshores hi afagirem un parell de cullerots de fumet. Remenarem fins a fer una pasta consistent.
Deixarem refredar la pasta a la nevera tres o quatre hores.
Un cop freda la pasta, anirem agafant porcions i en farem boletes.
Passarem les boletes per la farina blanca, després l’ou batut i al final el pa ratllat.
Fregirem les croquetes amb oli abundant i ben calent. Les traurem de la paella i les posarem a sobre d’un paper de cuina per treure’ls-hi l’oli sobrant.
Aquestes croquetes es poden acompanyar amb la salsa de pebrots del piquillo que vam explicar la setmana passada.