La cuina de la Neus: crema de Sant Josep i pastissets de coco

  • Neus Cuscó, previsora, ens prepara la recepta de cara a la festivitat i complementa la crema amb uns pastissets que són cuina de reaprofitament

VilaWeb

Text

Montserrat Serra

05.03.2016 - 02:00

Crema de Sant Josep

Ingredients:
(per a 6 persones)
1 l llet fresca
6 rovells d’ou
150 g de sucre
pela d’una llimona
1 branquilló de canyella
1 paquet de midó
un polsim de sal

Elaboració:
Posem la llet al foc, però abans en retirem una tasseta. Fem bullir la llet amb la pela de llimona i la canyella, partida en un parell de trossos. Un cop puja la llet, apaguem el foc.

Mentrestant, en un bol, posem els rovells i el sucre i ho remenem molt bé fins que es blanquegi, que vol dir que el sucre s’ha desfet. Aleshores, s’hi afegeix el midó, el polsim de sal i la llet que hem reservat al principi.

Canviem la llet de pot, per evitar que s’enganxi. Posem la llet bullida i la barreja, remenant tota l’estona a foc lent. No ha d’arribar a bullir mai la crema, perquè es podria tallar. La retirem del foc quan faci la primera bombolla. I continuem remenant una mica més. Col·loquem la llet en safates o terrines més petites. Un cop freda la posem a la nevera. Un quart d’hora abans de servir tirem sucre per sobre i cremem la crema amb la pala roent.

I per aprofitar les sis clares d’ou sobrants, que de vegades no sabem què fer-ne, us proposem aquests pastissets:

Pastissets de coco.
Pastissets de coco.

Pastissets de coco

Ingredients:
6 clares d’ou
250 g coco ratllat
250 g sucre
1 polsim de sals
unes gotes de llimona

Elaboració:
En un recipient fondo, batem les clares amb el sucre, les gotes de llimona i el polsim de sal. Batem la massa fins que quedi blanca i amb una textura de merenga. Hi afegim el coco i la remenem amb molt de compte.

Col·locarem els motlles de paper de magdalena sobre una safata d’anar al forn. Els omplim fins una mica més de la meitat, amb una cullera o una mànega pastissera.

Els posem al forn a 180 graus i els deixem de 10 a 12 minuts, en funció de cada forn. I ja les tenim.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor