05.03.2016 - 02:00
Crema de Sant Josep
Ingredients:
(per a 6 persones)
1 l llet fresca
6 rovells d’ou
150 g de sucre
pela d’una llimona
1 branquilló de canyella
1 paquet de midó
un polsim de sal
Elaboració:
Posem la llet al foc, però abans en retirem una tasseta. Fem bullir la llet amb la pela de llimona i la canyella, partida en un parell de trossos. Un cop puja la llet, apaguem el foc.
Mentrestant, en un bol, posem els rovells i el sucre i ho remenem molt bé fins que es blanquegi, que vol dir que el sucre s’ha desfet. Aleshores, s’hi afegeix el midó, el polsim de sal i la llet que hem reservat al principi.
Canviem la llet de pot, per evitar que s’enganxi. Posem la llet bullida i la barreja, remenant tota l’estona a foc lent. No ha d’arribar a bullir mai la crema, perquè es podria tallar. La retirem del foc quan faci la primera bombolla. I continuem remenant una mica més. Col·loquem la llet en safates o terrines més petites. Un cop freda la posem a la nevera. Un quart d’hora abans de servir tirem sucre per sobre i cremem la crema amb la pala roent.
I per aprofitar les sis clares d’ou sobrants, que de vegades no sabem què fer-ne, us proposem aquests pastissets:
Pastissets de coco
Ingredients:
6 clares d’ou
250 g coco ratllat
250 g sucre
1 polsim de sals
unes gotes de llimona
Elaboració:
En un recipient fondo, batem les clares amb el sucre, les gotes de llimona i el polsim de sal. Batem la massa fins que quedi blanca i amb una textura de merenga. Hi afegim el coco i la remenem amb molt de compte.
Col·locarem els motlles de paper de magdalena sobre una safata d’anar al forn. Els omplim fins una mica més de la meitat, amb una cullera o una mànega pastissera.
Els posem al forn a 180 graus i els deixem de 10 a 12 minuts, en funció de cada forn. I ja les tenim.