La cuina de la Neus: coques de recapte

  • Neus Cuscó ens proposa una recepta tradicional, en l’àmbit de la cuina d’aprofitament

VilaWeb
Neus Cuscó
05.03.2017 - 02:00
Actualització: 05.03.2017 - 21:58

Ingredients:

Per a la base de la coca:
1/2 kg de farina
30 g llevat de forner
1 gotet d’aigua
8 cullerades d’oli
2 cullerades de llet
sal

Per fer la coca de ceba:
4 cebes grosses de Figueres
oli, sal
6 sardines

Per a la coca de carabassó:
2 carabassons
oli, sal
unes tires de pebrot escalivat
6 salsitxes
(també es pot fer amb una base de samfaina)

Elaboració:
Comencem fent la pasta: desfem el llevat amb les dues cullerades de llet. En un bol gran posem la farina, la sal, l’aigua i anem treballant la pasta, fins que s’estiri i no es trenqui. Fem una bola, la tapem i la deixem reposar en un racó de la cuina un parell d’hores. Després hi afegim l’oli i la continuem pastant i la deixem reposar mitja hora més, també tapada.

D’aquesta pasta en surten dues coques. Així doncs, la partim per la meitat i les estenem a sobre d’una plata que pugui anar al forn, amb paper vegetal a sota.

Mentrestant, tenim la ceba tallada amb una mica de sal, que així deixa anar l’aigua. També tenim tallat el carabassó amb sal, perquè tregui l’aigua.

Fregim les sardines i també les salsitxes i les reservem.

Coca de recapte de ceba amb sardines.

A sobre d’una coca hi posem la ceba ben escorreguda. A l’altra coca hi posem el carabassó. Per sobre les coques hi tirarem un raig d’oli.

Posem les coques al forn, ben fort, a 210°, de 25 a 30 minuts.

Traiem les coques del forn i les acabem de guarnir. A la de ceba hi afegim les sardines. A la de carabassó hi posem les salsitxes i uns trossets de pebrot escalivat.

Aquestes coques es poden fer amb verdura de tota mena, del temps i altres complements: amb samfaina, amb bacó, tonyina de llauna, xampinyons, pernil dolç… I, és clar, allò que tenim a casa i a la nevera.

Coca de recapte de carabassó amb salsitxes.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor