La cuina de la Neus: cols de Brussel·les amb pernil

  • Ara que arriben els primers freds

VilaWeb

Neus Cuscó

11.11.2017 - 22:00

Ingredients:
1 kg de cols de Brussel·les petites
100 g de pernil dolç gruixut tallat a daus
50 g de farina
50 g de mantega
oli, sal, i pebre negre

Elaboració:
Netegem les cols de Brussel·les, en traiem les primeres fulles i hi fem una creu al tronc perquè es coguin més bé. En una olla amb aigua i sal, fem bullir les cols durant deu minuts (si bullen durant massa temps s’obren i es fan malbé). Un cop cuites, les passem per una mica d’aigua freda i les reservem.

Posem oli i mantega en una paella i sofregim els daus de pernil. Després hi afegim la farina per fer un roux (beixamel feta tan sols amb aigua). Quan la farina és cuita, hi posem una mica d’aigua de la cocció de les cols. Hi afegim les cols, una mica de pebre negre i les deixem coure durant cinc minuts. I el plat ja està fet.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor