09.04.2016 - 12:21
Ingredients:
250 g de sucre
250 g farina pastissera
4 ous
1 sobre de llevat Royal
ratlladura d’una llimona petita
100 g oli de gira-sol
1 iogurt de llimona
un polsim de sal
50 g panses de Corint
1 copeta de conyac
6 pomes golden
gelatina de poma (optatiu)
Elaboració:
Tindrem les panses de Corint en remull amb el conyac.
Batem els ous i el sucre fins que blanquegin. Hi afegim la ratlladura de la llimona. I després el iogurt, l’oli i el polsim de sal. Després ja hi podrem afegir la farina barrejada amb el llevat. Ho barregem.
Agafem una plata untada amb mantega i farina i hi tirem la barreja. Després les panses de Corint escorregudes i un rajolí de conyac.
Tallem les pomes per la meitat, pelades, els hi traiem el cor i els hi posem una mica de llimona perquè no s’enfosqueixin. I les tallem ben finetes. Les puntes de dalt i de baix les posarem a trossos dins de la pasta. I els altres trossos de poma, en forma de mitja lluna, els posarem encavalcats. Primer cap a una banda i després cap a l’altra (tal com veieu en la foto), fins que la pasta quedi coberta per la poma. Tirem un polsim de sucre per sobre de la poma.
Precalentem el forn a 180°, posem la plata a dins quan estigui calent i fem coure la coca entre 35 i 45 minuts (això depèn de cada forn). La traiem i quan sigui freda la podrem pintar amb una mica de gelatina de poma, perquè quedi brillant.