10.06.2017 - 22:00
Ingredients:
500 g cireres sense pinyol
280 g farina de força
1 ou
1 culleradeta de llevat de forner
mig got d’oli de gira-sol
1 gotet de llet
60 g de sucre
un polsim de sal
una mica de mantega
40 g de sucre (per tirar per sobre la coca)
Elaboració:
Posem la farina en un bol en forma de volcà. A dins el forat hi posem el llevat, el polsim de sal, el sucre, l’oli i, al final, la llet. Ho barregem i ho pastem. Si la pasta queda molt líquida, afegim una mica de farina. Quan tenim la pasta elàstica, la deixem reposar una hora, tapada amb un drap a temperatura ambient. Després, la continuem pastant. Quan la pasta no s’enganxi, ja la podem estirar amb els dits i col·locar-la a sobre d’una plata d’anar al forn, on prèviament hi haurem posat un paper vegetal engreixat amb una mica de mantega. Deixem reposar la una altra hora fins que hagi augmentat el doble del seu volum.
Mentrestant, agafem les cireres, les rentem i els traiem el pinyol.
Quan la coca hagi pujat, hi espolsem una mica de sucre per sobre i després hi posem les cireres. No cal prémer-les gaire perquè amb la cocció ja tendeixen a enfonsar-se. Posem la coca al forn, a 180°, de 20 a 25 minuts. Punxem la pasta per saber si és cuita.
Deixem refredar la coca a sobre d’una graella perquè es ventili de sota. Un cop freda, ja ens la podem menjar.