La cuina de la Neus: cassola de festa major

  • La recepte d'aquest diumenge

VilaWeb

Neus Cuscó

29.07.2017 - 22:00

Ingredients:
mig pollastre de pagès
un conill
uns trossos de costelló de porc
250 g de botifarra crua
1 ceba grossa
1 porro
2 pastanagues
3 tomàquets
2 grans d’all
1 fulla de llorer
1 grapat d’ametlles torrades
1 copa de vi ranci
una mica de brou
oli, sal i pebre
el fetge del pollastre o conill per a la picada

Elaboració:
Tallem el pollastre en octaus. Escalfem oli en una cassola de fang o de ferro colat. Fregim el fetge i el reservem. Coem el pollastre, el conill, el costelló i la botifarra. Ho reservem.

Piquem les verdures i en fem un sofregit amb l’oli de la cassola. Quan tenim la verdura sofregida, afegim el tomàquet ratllat. Quan el tomàquet és cuit, afegim la fulla de llorer i el vi ranci. Deixem que s’evapori. Aleshores tornem a posar les carns dins de la cassola. Hi posem una mica de brou. Tapem la cassola i la fem coure a foc lent durant mitja hora. Rectifiquem de sal i pebre.

Per a fer la picada: en un morter aixafem el fetge fregit i les ametlles. Hi posem una mica de brou i ho tirem a la cassola. Deixem la cassola fent xup-xup durant tres o quatre minuts més i, si veiem que les carns són tendres, apaguem el foc i ja podem servir.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor