29.07.2017 - 22:00
Ingredients:
mig pollastre de pagès
un conill
uns trossos de costelló de porc
250 g de botifarra crua
1 ceba grossa
1 porro
2 pastanagues
3 tomàquets
2 grans d’all
1 fulla de llorer
1 grapat d’ametlles torrades
1 copa de vi ranci
una mica de brou
oli, sal i pebre
el fetge del pollastre o conill per a la picada
Elaboració:
Tallem el pollastre en octaus. Escalfem oli en una cassola de fang o de ferro colat. Fregim el fetge i el reservem. Coem el pollastre, el conill, el costelló i la botifarra. Ho reservem.
Piquem les verdures i en fem un sofregit amb l’oli de la cassola. Quan tenim la verdura sofregida, afegim el tomàquet ratllat. Quan el tomàquet és cuit, afegim la fulla de llorer i el vi ranci. Deixem que s’evapori. Aleshores tornem a posar les carns dins de la cassola. Hi posem una mica de brou. Tapem la cassola i la fem coure a foc lent durant mitja hora. Rectifiquem de sal i pebre.
Per a fer la picada: en un morter aixafem el fetge fregit i les ametlles. Hi posem una mica de brou i ho tirem a la cassola. Deixem la cassola fent xup-xup durant tres o quatre minuts més i, si veiem que les carns són tendres, apaguem el foc i ja podem servir.