La cuina de la Neus: canelons

  • La cuinera Neus Cuscó ens presenta la recepta del plat típic de Sant Esteve

VilaWeb

Neus Cuscó

24.12.2016 - 02:00

Ingredients:
(per 24 canellons)
2 paquets de pasta del caneló per bullir
1 pit de gallina o mig d’ànec
2 pits de pollastre
200 g vedella
250 g carn magre
6 fetges de pollastre o 150 g de fetge d’ànec
1 tòfona
1/4 de litre de llet
una cullerada de farina

Pel rostit:
4 cebes
1 tomàquet
1 cabeça d’alls
un raig de conyac
pebre negre mòlta
oli
sal

Per la beixamel:
1 litre de llet
100 g farina
100 g mantega
una mica de nou moscada
sal

Elaboració:
Agafem una cassola i hi posem totes les carns, la cabeça d’alls, les cebes, el tomàquet i fem el rostit. A mitja cocció hi tirem el raig de conyac. Es courà a foc lent al voltant d’una hora i mitja o dues. De tant en tant, s’han d’anar tombant les carns.

Trinxem les carns un cop cuites, de mica en mica. A la mateixa cassola del rostit (que haurem buidat), hi posem una mica d’oli, rossegem un parell de cullerades de farina i una mica de llet i anem posant la carn trinxada perquè es vagi amorosint.

Bullim la pasta dels canelons amb molta aigua, sal, un raig d’oli i una fulleta de llorer. Posem les plaques a sobre d’un drap de cuina i les deixen assecar i refredar.

Si tenim una mànega pastissera de broquet molt ample, la podem fer servir per omplir els canelons. Va molt bé, es va per feina i els canelons queden plens i bonics. En una safata d’anar al forn, untada amb mantega, col·loquem els canelons.

Fem la beixamel: en un cassó posem la mantega i, un cop desfeta, afegim la farina. L’enrossim i hi anem tirant la llet i remenem. Hi afegim sal, nou moscada i pebre negre mòlt. I no deixem de remenar. Quan la beixamel fa el primer bull es retira del foc i es continua remenant, amb el batedor (de batre a mà ous o deixatar sopes).

Tirem la beixamel per sobre dels canelons i hi posem formatge ratllat. Quan emplatem els canelons, queda molt bé ratllar-hi una mica de tòfona per sobre.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor