13.02.2016 - 02:00
Calçots arrebossats amb salsa de pebrots del piquillo
Ingredients:
(per a 4 persones)
20 calçots
100 g farina
100 g de blat de moro
1 cullerada sopera d’oli
sal
1 culleradeta de llevat Royal
aigua freda
Elaboració:
Dels calçots n’aprofitarem només la part blanca. Farem bullir aigua en una olla i els escaldarem un minut, fins que l’aigua torni a bullir. Els escorrerem.
Amb les dues farines farem un petit volcà i a dins hi posarem l’oli, la sal, el llevat i ho barrejarem tot amb l’aigua freda, que anirem afegint de mica en mica. En sortirà una pasta que no ha de quedar ni molt clara ni molt espessa.
Posem una paella petita al foc amb oli abundant. Quan l’oli sigui ben calent hi tirarem els calçots arrebossats de quatre en quatre. Els deixarem escórrer sobre paper de cuina.
Servirem els calçots arrebossats acompanyats d’una salsa de pebrots del piquillo.
Per la salsa de pebrots del piquillo:
Ingredients:
4 pebrots del piquillo en conserva
1 gra d’all
50 g d’avellanes
2 cullerades de salsa de tomàquet
oli d’oliva, sal i vinagre
pebre opcional
Elaboració:
Triturarem tots els ingredients fins a fer una salsa més aviat espessa. Així de senzill. És una salsa que queda molt bona i a la nevera es guarda bastants dies.