La cuina de la Neus: bunyols de vent

  • Una recepta l’èxit de la qual radica en els petits detalls

VilaWeb

Text

Montserrat Serra

17.10.2015 - 02:00

Ingredients:
150 grams de farina
1/4 de litre d’aigua mineral
100 grams de margarina
4 ous petits (o 3 de grossos)
50 grams de sucre
1 polsim de sal
1 llimona (ratlladura)
1 culleradeta de llevat ‘Royal’
100 grams de sucre glaç per adornar
1 litre d’oli de gira-sol per fregir

Elaboració:
S’agafa un cassó i s’hi posa l’aigua i la margarina, la sal, el sucre i la ratlladura de llimona i es posar a bullir. Quan arrenca el bull, s’hi tira de cop la farina i el llevat. Es remena a foc baix fins que es desenganxi de les parets. Es retira del foc i es deixa refredar una mica. Després es tiren els ous sencers, un a un. Els ous s’aniran incorporant d’un per un. No s’incorporarà cap altre ou fins que l’anterior no estigui ben lligat. La pasta ha de quedar ben fina.

En una paella o fregidora hi posem el litre d’oli de gira-sol. Anem fregint les boletes de pasta de la mida d’una avellana. Les escorrem molt bé sobre un paper de cuina. Quan els bunyols siguin freds s’hi pot tirar el sucre glaç i es poden menjar.

(Una recepta de Neus Cuscó).

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor