17.10.2015 - 02:00
Ingredients:
150 grams de farina
1/4 de litre d’aigua mineral
100 grams de margarina
4 ous petits (o 3 de grossos)
50 grams de sucre
1 polsim de sal
1 llimona (ratlladura)
1 culleradeta de llevat ‘Royal’
100 grams de sucre glaç per adornar
1 litre d’oli de gira-sol per fregir
Elaboració:
S’agafa un cassó i s’hi posa l’aigua i la margarina, la sal, el sucre i la ratlladura de llimona i es posar a bullir. Quan arrenca el bull, s’hi tira de cop la farina i el llevat. Es remena a foc baix fins que es desenganxi de les parets. Es retira del foc i es deixa refredar una mica. Després es tiren els ous sencers, un a un. Els ous s’aniran incorporant d’un per un. No s’incorporarà cap altre ou fins que l’anterior no estigui ben lligat. La pasta ha de quedar ben fina.
En una paella o fregidora hi posem el litre d’oli de gira-sol. Anem fregint les boletes de pasta de la mida d’una avellana. Les escorrem molt bé sobre un paper de cuina. Quan els bunyols siguin freds s’hi pot tirar el sucre glaç i es poden menjar.
(Una recepta de Neus Cuscó).