06.05.2017 - 22:00
Ingredients:
(per a 4 persones)
300 g bacallà dessalat
2 patates mitjanes
2 ous
200 g farina
1 sobre de llevat Royal
sal, pebre negre, all i julivert
oli abundant per a fregir
Elaboració:
Tallem les patates a rodanxes sense pell i les fem bullir. Quan són cuites, afegim el bacallà a trossos i el tornem a portar a ebullició. Quan arrenca el bull, apaguem el foc, tapen el cassó i deixem que reposi tres o quatre minuts.
En un bol, aixafem les patates i desfilem el bacallà sense espines ni pell. Hi afegim els dos rovells d’ou, la farina i el llevat. També hi posem l’all i julivert ben picat i el pebre negre. Ho barregem tot ben barrejat. Afegim les dues clares d’ou a punt de neu. Tastem la pasta i la corregim de sal.
Posem una paella mitjana al foc amb oli abundant. Quan l’oli sigui calent, anem tirant culleradetes de la pasta i les fregim, fins que siguin daurades. Les traiem i les escorrem a sobre un paper de cuina.
Els bunyols se serveixen calents i es poden acompanyar amb una amanida de tomàquet o amb una escalivada.