La cuina de la Neus: bunyols de bacallà

VilaWeb
Neus Cuscó
06.05.2017 - 22:00

Ingredients:
(per a 4 persones)
300 g bacallà dessalat
2 patates mitjanes
2 ous
200 g farina
1 sobre de llevat Royal
sal, pebre negre, all i julivert
oli abundant per a fregir

Elaboració:

Tallem les patates a rodanxes sense pell i les fem bullir. Quan són cuites, afegim el bacallà a trossos i el tornem a portar a ebullició. Quan arrenca el bull, apaguem el foc, tapen el cassó i deixem que reposi tres o quatre minuts.

En un bol, aixafem les patates i desfilem el bacallà sense espines ni pell. Hi afegim els dos rovells d’ou, la farina i el llevat. També hi posem l’all i julivert ben picat i el pebre negre. Ho barregem tot ben barrejat. Afegim les dues clares d’ou a punt de neu. Tastem la pasta i la corregim de sal.

Posem una paella mitjana al foc amb oli abundant. Quan l’oli sigui calent, anem tirant culleradetes de la pasta i les fregim, fins que siguin daurades. Les traiem i les escorrem a sobre un paper de cuina.

Els bunyols se serveixen calents i es poden acompanyar amb una amanida de tomàquet o amb una escalivada.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor