La cuina de la Neus: bacallà a la llauna

VilaWeb

Neus Cuscó

29.01.2017 - 02:00
Actualització: 29.01.2017 - 09:14

Ingredients:
(per 4 persones)
4 talls de morro de bacallà dessalat (8 dies amb aigua sense tocar-lo a la nevera. Després canviem un parell de vegades l’aigua el mateix dia, per trobar el punt)
600 g mongetes del ganxet cuites
1 tassa de salsa de tomàquet
4 grans d’all
1 got de vi blanc
oli d’oliva, julivert, sal, pebre vermell i pebre negre

Elaboració:
Agafem el bacallà, l’escorrem i l’assequem amb paper de cuina. L’enfarinem i el fregim en una paella amb oli. Quan el tenim daurat, el posem en una safata que vagi al forn. Als costats hi posem les mongetes.

Amb el mateix oli de fregir el bacallà, fregirem els alls tallats a làmines. Retirarem la paella del foc i hi posarem el pebre vermell i el negre, remenant amb energia, i després afegirem el got de vi. Tornarem la paella al foc uns segons més perquè s’evapori una mica l’alcohol.  Tirarem la barreja per sobre del bacallà i les mongetes. Acabarem el plat amb una mica de julivert trinxat.

Posarem la plata al forn a 200°, preescalfat uns minuts, fins que faci xup-xup.

Aquest plat se serveix amb la mateixa plata.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor