La cuina de la Neus: Alvocats farcits amb llagostins

  • Aquest cap de setmana, que és l'11 de Setembre, Neus Cuscó ens ofereix un plat per fer festa

VilaWeb
Neus Cuscó
10.09.2016 - 03:00
Actualització: 11.09.2016 - 09:36

Ingredients:
(per a quatre persones)

4 alvocats que estiguin al punt
8 llagostins
16 cuetes de llagostí
1 llimona
1 paquet de brots tendres d’amanida
1 paquet de palets de cranc
tomàquets xerri
mitja ceba tendre
pebre negre i sal

Per a la salsa rosa:
1 rovell d’ou (si es fa a mà i si es fa amb ‘túrmix‘ es posa l’ou ben fresc sencer), unes gotes de llimona, sal i oli bo. Es baten tots els ingredients fins que lligui la salsa. S’hi afegeixen 2 o 3 cullerades de quètxup (a gust del consumidor), una culleradeta de mostassa, un rajolí de conyac (opcional), un raig de llimona, pebre negre i dues cullerades ben plenes de nata líquida o iogurt natural. Es bat tot i ja tenim la i salsa rosa.

Elaboració:
Obrim els alvocats per la meitat i traiem el pinyol. Amb una cullereta els buidem una mica. Posem la polpa en un bol, hi posem un raig de llimona perquè no s’oxidi i l’aixafem amb una forquilla.
Tallem la ceba tendra molt petita, les barretes de cranc també molt petites i quatre o cinc fulles d’enciam. Anem afegint tots els ingredients dins del bol. Tot seguit, afegim la salsa rosa i barrejarem bé tots els ingredients.
Omplim amb compte els alvocats. A sobre hi posem una mica de salsa rosa per acabar de tapar, dues cuetes de llagostí i mig tomàquet xerri per donar color.
Muntem el plat: posem els brots d’enciam fent un llit al fons del plat. A sobre hi posem les dues meitats d’alvocats i entremig dos llagostins sencers. I podem acabar de decorar el plat amb uns tomàquets xerri. La salsa rosa que sobra la posem a part en un bol per qui en vulgui més.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor