10.09.2016 - 03:00
|
Actualització: 11.09.2016 - 09:36
Ingredients:
(per a quatre persones)
4 alvocats que estiguin al punt
8 llagostins
16 cuetes de llagostí
1 llimona
1 paquet de brots tendres d’amanida
1 paquet de palets de cranc
tomàquets xerri
mitja ceba tendre
pebre negre i sal
Per a la salsa rosa:
1 rovell d’ou (si es fa a mà i si es fa amb ‘túrmix‘ es posa l’ou ben fresc sencer), unes gotes de llimona, sal i oli bo. Es baten tots els ingredients fins que lligui la salsa. S’hi afegeixen 2 o 3 cullerades de quètxup (a gust del consumidor), una culleradeta de mostassa, un rajolí de conyac (opcional), un raig de llimona, pebre negre i dues cullerades ben plenes de nata líquida o iogurt natural. Es bat tot i ja tenim la i salsa rosa.
Elaboració:
Obrim els alvocats per la meitat i traiem el pinyol. Amb una cullereta els buidem una mica. Posem la polpa en un bol, hi posem un raig de llimona perquè no s’oxidi i l’aixafem amb una forquilla.
Tallem la ceba tendra molt petita, les barretes de cranc també molt petites i quatre o cinc fulles d’enciam. Anem afegint tots els ingredients dins del bol. Tot seguit, afegim la salsa rosa i barrejarem bé tots els ingredients.
Omplim amb compte els alvocats. A sobre hi posem una mica de salsa rosa per acabar de tapar, dues cuetes de llagostí i mig tomàquet xerri per donar color.
Muntem el plat: posem els brots d’enciam fent un llit al fons del plat. A sobre hi posem les dues meitats d’alvocats i entremig dos llagostins sencers. I podem acabar de decorar el plat amb uns tomàquets xerri. La salsa rosa que sobra la posem a part en un bol per qui en vulgui més.