La coreògrafa Marta Carrasco porta al Grec Festival “gosses a les quals ningú ha posat collaret”

  • L'actuació qüestionarà identitats i aproparà el barri de la Marina al públic

VilaWeb
Redacció
26.06.2017 - 15:50

L’actuació qüestionarà identitats i aproparà el barri de la Marina al públic

BARCELONA, 26 (EUROPA PRESS)

El Grec Festival de Barcelona acollirà a la Sala Hiroshima la conversió de la coreògrafa Marta Carrasco en diferents dones que ja havia interpretat en altres espectacles: “Són les dones que he trobat que més formen part de mi, perquè jo sóc una gossa: m’han sortit de l’estómac, del cor, de la bogeria d’estar viva”, ha afirmat.

Aquestes dones tenen en comú que són “gosses a les quals ningú ha posat un collaret i es van donant vida les unes a les altres, amb un fil que les transforma”, ha assegurat Carrasco en roda de premsa.

Carrasco està sola a l’escenari posant-se en la pell d’una “puta, deixada i maltractada” en l’espectacle ‘Gossa de ningú’, que es podrà veure del dimecres 12 al divendres 14 de juliol.

Té protagonisme Lili, de l’obra ‘B. Flowers’, una dona “trencada físicament però que és pura innocència i felicitat”, la qual cosa queda demostrada quan cada vegada que demana al públic que l’abracin, sempre hi ha algú disposat a fer-ho.

Es tracta d’un espectacle “emocionant i visual”, barreja de dansa i teatre, en el qual Carrasco prescindeix dels objectes, cosa que ha descrit com un repte que l’ha fet sentir nua perquè la solen ajudar a explicar-se millor.

QÜESTIONAR IDENTITATS

Com a part del Grec Festival també hi haurà l’espectacle ‘World of Wolves#0.1’, en el qual Nuria Legarda farà “qüestionar les identitats en relació a l’espai” en El Graner Centre de Creació el dijous 6 i el divendres 7 de juliol.

L’obra treballa amb plàstic, aigua, gel i vídeo com a materials per reflexionar sobre “què és la identitat i com influeix el sistema en què vivim, el gènere o el mateix entorn”, barrejant textos de William Shakespeare, Judith Butler i Michel Foucault.

El mateix centre El Graner “posarà en contacte el barri de la Marina, la part oblidada de Montjuïc, amb el Grec” iniciant durant el festival el Projecte Bombeta 2017-2019, ha assegurat la coordinadora de projectes europeus del Graner, Elena Carmona.

Mostraran el dilluns 10 de juliol l’obra ‘Constantino Martínez Martínez’, d’Andreu Martínez, per la vinculació del seu avi amb la terra i el passat agrícola del barri de la Marina, al costat d’un sopar del col·lectiu artístic Nyamnyam; i organitzaran itineraris narratius des de la Marina fins a Montjuïc el dimarts 11 i el dissabte 15 de juliol.

‘IMPROMPTU’ AMB 15 PASSEJANTS

D’altra banda, La Caldera Les Corts ha proposat a Elena Córdoba fer un ‘impromptu’, “una cosa sobtada per facilitar la llibertat del creador”, en el qual l’acompanyaran durant 15 dies 15 passejants triats en un procés de selecció, i mostrarà el resultat el divendres 14 i el dissabte 15 de juliol, ha explicat el director artístic de la Caldera, Oscar Dasi.

A més, en la peça ‘Man Ray’ les dues integrants de Taiat Dansa faran un homenatge a aquest artista el dijous 13 i el divendres 14 de juliol al Sant Andreu Teatre, centrant-se en la relació fetitxista entre l’ull i el cos femení.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor