La confiança dels economistes catalans millora i se situa a nivells precrisi

  • L'Índex de Confiança dels Economistes de primavera del 2017 --elaborat a partir d'una enquesta entre els membres del Col·legi d'Economistes de Catalunya-- ha millorat en els últims mesos, i se situa en nivells precrisi, segons ha informat el Col·legi en un comunicat.

VilaWeb
Redacció
19.07.2017 - 14:33

BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

L’Índex de Confiança dels Economistes de primavera del 2017 –elaborat a partir d’una enquesta entre els membres del Col·legi d’Economistes de Catalunya– ha millorat en els últims mesos, i se situa en nivells precrisi, segons ha informat el Col·legi en un comunicat.

Els participants han valorat l’economia de Catalunya amb un 5,59 sobre 10 –en l’última enquesta feta al març se situava en 5,43–, un valor que se situa en nivells precrisi, de mitjan 2006, mentre que l’estatal aconsegueix nivells de final del 2007, amb un 5,17 –4,89 en l’anterior enquesta–.

Les expectatives i la confiança dels col·legiats en l’economia segueix millorant i s’intensifica la tendència a l’alça iniciada al juny del 2016.

Un 66,1% dels enquestats consideren que la situació actual de l’economia catalana és millor que la de fa un any, alhora que un 29% creu que és la mateixa i un 4,9% apunta al fet que és pitjor; respecte a la consulta anterior, el percentatge de col·legiats que opinen que la situació és millor ha crescut en onze punts.

Quant a les perspectives sobre l’economia en els propers mesos, els col·legiats anticipen una millora entre els mesos de maig i agost i de cara a final del 2017: un 49,7% preveu una millora; un 43,9% espera que es mantingui, i un 5,6% creu que empitjorarà.

En relació als principals problemes de l’economia catalana, destaca que el dèficit fiscal de Catalunya amb la resta de l’Estat passa a ocupar la primera posició en les preocupacions dels col·legiats (segons un 51,8%), substituint l’atur, que passa a segon lloc (48,4%).

L’enquesta s’ha centrat al debat entre l’augment salarial i la contenció, i un 63,9% dels participants creu que cal impulsar un major increment salarial per garantir el creixement del mercat interior, mentre que un 28,8% opta per la contenció.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor