24.10.2020 - 12:05
|
Actualització: 24.10.2020 - 16:44
Una manifestació contra la guerra a Armènia ha tallat aquest dissabte l’AP-7 a l’Alt Empordà i ha provocat cues quilomètriques –d’entre 4,5 i 6 quilòmetres- en ambdós sentits de la marxa, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). La concentració, d’unes 300 persones, ha començat poc abans de les 11 hores del matí al quilòmetre 7,5 amb una cinquantena de manifestants portant cartells amb lemes com ‘SOS Armènia’ i demanant la mediació internacional en la guerra que s’està produint entre Armènia i l’Azerbaitjan, a la zona de l’Alt Karabakh.
Gran part dels concentrats s’ha assegut a la carretera i diversos vehicles de suport s’han aturat a la zona, provocant el tall de l’AP-7. La manifestació ha anat guanyant volum i a partir de migdia ja hi havia prop de 300 persones.
Un portaveu de la comunitat armènia ha explicat a Efe que pretenen fer talls de trànsit intermitents durant tot el cap de setmana per exigir al govern espanyol que ‘alci la veu’ i que demani a Turquia, a través de l’OTAN, que no participi en el conflicte a favor d’Azerbaitjan. També demanen a l’executiu espanyol que suspengui temporalment la venda d’armes a Turquia, país que dóna suport logístic a l’Azerbaitjan subministrant bombes i material bèl·lic que s’utilitza contra la població civil armènia, que pateix agressions militars i crims de guerra.
‘S’està produint una autèntica crisi humanitària, amb milers de morts i amb la meitat de la població de la zona, unes 80.000 persones, que ha hagut de fugir’, ha explicat el portaveu, que ha denunciat així mateix que no s’han respectat els dos altos el foc decretats fins al moment i ha dit que el conflicte està atraient grups terroristes de Síria i de l’Orient Mitjà.
Fa una setmana, grups d’armenis van fer talls a autovies i autopistes de diversos països de la Unió Europea com ara Bèlgica, Itàlia, Suïssa, Luxemburg, Bèlgica i l’estat espanyol. També hi va haver protestes entre Bèlgica i els Països Baixos; entre aquests i Alemanya, i a Dinamarca.
Artsakh: la guerra entre Armènia i l’Azerbaitjan encén encara més la regió més violenta del món