La CNMV no veu “previsible” que Popular torni a cotitzar

  • El supervisor certifica que tots els accionistes i titulars de bons contingents convertibles "han perdut totalment la seva inversió"

VilaWeb
Redacció
07.06.2017 - 15:52

El supervisor certifica que tots els accionistes i titulars de bons contingents convertibles “han perdut totalment la seva inversió”

MADRID, 7 (EUROPA PRESS)

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha afirmat que “no és previsible” que les accions de Popular tornin a cotitzar després que el supervisor suspengués aquest dimecres la negociació de l’entitat després de l’anunci de compra per part de Santander.

“Donat el seu actual nivell de difusió (un únic accionista, Banc Santander), no és previsible que les accions de Banc Popular Espanya tornin a cotitzar”, ha sentenciat el supervisor en un comunicat.

L’organisme presidit per Sebastián Albella ha manifestat que ha seguit “estretament” l’evolució de la cotització de l’entitat i la situació informativa existent a cada moment al mercat “aplicant les disposicions legals corresponents, especialment les relatives a la possibilitat de suspendre la negociació de valors cotitzats en mercats regulats”.

El supervisor ha assenyalat que ha realitzat “nombroses actuacions” respecte a l’evolució al mercat dels valors emesos per Popular, algunes de les quals “segueixen actualment en curs”.

“La CNMV no descarta iniciar actuacions addicionals en l’exercici de les seves facultats de supervisió de la informació financera i l’abús de mercat”, ha afegit l’organisme.

ACCIONISTES I BONISTES PERDEN ÍNTEGRAMENT LA SEVA INVERSIÓ

A més, l’òrgan supervisor dels mercats espanyols ha certificat que els accionistes de Banc Popular, així com els titulars de bons contingents convertibles i de deute subordinat “han perdut totalment la seva inversió”.

En aquest sentit, la CNMV recorda que l’absorció de Popular per part de Santander s’ha acordat i executat a l’empara del previst la normativa ‘bail-in’ aprovada el 2014, que implica que siguin en primer lloc els accionistes i a continuació els titulars de certs instruments financers qui suportin les pèrdues de les entitats en crisis, en lloc de les fórmules de recapitalització externa amb suport públic (‘bail-out’).

D’aquesta manera, Banc Popular es converteix en la primera entitat subjecta a supervisió del Banc Central Europeu (BCE) que es resol conformement a la nova normativa del 2014.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor