La Càtedra de Cultura Territorial de la UV celebra unes jornades per a conèixer millor l’espai metropolità

  • La Càtedra de Cultura Territorial de la Universitat de València (UV) celebrarà entre demà dimecres i divendres que ve les jornades Planificació i Desenvolupament Territorial en les Àrees Metropolitanes, una trobada que pretén "donar a conèixer millor l'espai metropolità valencià a través d'un ajustat diagnòstic", segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

VilaWeb
Redacció
28.06.2016 - 13:15

VALÈNCIA, 28 (EUROPA PRESS)

La Càtedra de Cultura Territorial de la Universitat de València (UV) celebrarà entre demà dimecres i divendres que ve les jornades Planificació i Desenvolupament Territorial en les Àrees Metropolitanes, una trobada que pretén “donar a conèixer millor l’espai metropolità valencià a través d’un ajustat diagnòstic”, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

En este seminari es presentaran els plans d’acció previstos per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, tant el Pla d’Acció Territorial de l’Horta com la de l’àrea metropolitana.

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, han signat un acord de col·laboració per a la creació de la Càtedra Cultura Territorial Valenciana, l’objectiu de la qual és fomentar el coneixement i la difusió de la cultura territorial valenciana.

D’esta manera, es podran organitzar activitats, com estes jornades, per a connectar i acostar la cultura, el paisatge i les formes de vida de la ciutat i dels espais metropolitans que envolten la gran urbs, ha destacat l’administració autonòmica.

Així, ha precisat que esta càtedra, dependent de la Universitat de València, naix per a col·laborar amb la Generalitat en el desenvolupament d’un programa d’activitats per a donar a conèixer millor l’espai metropolità de València amb la difusió, entre d’altres, dels citats plans d’acció previstos.

Durant les jornades que s’inicien este dimecres es desenvoluparan quatre sessions a la Facultat de Geografia i Història i es realitzarà una aproximació a l’espai metropolità des de diferents enfocaments.

En concret, s’analitzaran des del paisatge i les relacions ciutat-horta; com a espai de qualitat de vida per als valencians i les valencianes; del govern local i les possibilitats d’una gestió compartida mitjançant noves formes de governança; de la mobilitat i els nous models d’accessibilitat sostenibles a l’àrea funcional, i del model de desenvolupament econòmic sostenible, preferentment multifuncional front a la monoespecialització dels últims anys.

Entre els participants en esta trobada estan la consellera María José Salvador, que participarà divendres que ve a la presentació del Pla d’Acció Territorial Metropolità i en la clausura de les jornades, i el secretari autonòmic Josep Vicent Boira, que participarà a la presentació de les jornades i del PAT Metropolità.

Alhora, prendrà part el director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge, José Luis Ferrando, qui presentarà l’avantprojecte de Llei i del PAT de l’Horta i també del Metropolità, i el responsable de servici d’Atenció al Client de FGV, Sergio Aguado, que dissertarà sobre un nou model de futur en el tracte amb la clienta en el transport ferroviari.

Per part de la Universitat de València, intervindran el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, i el director de la Càtedra, el professor Joaquín Farinós.

ACTIVITATS DE LA CÀTEDRA

La Càtedra de Cultura Territorial portarà a terme, en primer terme, una activitat d’estudi i de difusió de la cultura territorial valenciana. Alhora, propiciarà activitats com congressos, jornades públiques, cursos, activitats de formació i d’extensió universitària relacionades amb les temàtiques de la càtedra i la Conselleria.

D’igual manera, farà tasques divulgatives al llarg del territori valencià i a través de les tecnologies de la informació de les activitats que s’emprenguen, així com la publicació de textos que puguen ser interessants.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor