La catalana BDF crea una fórmula que millora la textura dels aliments vegetarians i vegans

  • L'empresa gironina BDF ha creat una fórmula que millora la textura dels aliments vegetarians i vegans, que es basa en l'aplicació de l'enzim transglutamitasa als aliments.

VilaWeb
Redacció
09.07.2017 - 16:28

BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS)

L’empresa gironina BDF ha creat una fórmula que millora la textura dels aliments vegetarians i vegans, que es basa en l’aplicació de l’enzim transglutamitasa als aliments.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat aquest diumenge, aquest enzim es pot aplicar a diferents sectors de la indústria alimentària, a productes com la carn, el peix, els làctics o la pasta.

Així, BDF ha comptat amb el suport de l’agència de competitivitat de l’empresa, Acció, per sistematitzar la innovació de l’empresa a través de la línia d’ajudes Cupons de la Innovació, perquè l’empresa pugui començar a comercialitzar aquesta solució cap a finals d’any, que coincidirà amb la seva participació a la fira Food Ingredients a Frankfurt (Alemanya).

Es comercialitzarà a través de distribuïdors internacionals que proveiran a les empreses productores del sector de l’alimentació i així es vendrà perquè el productor final ho apliqui directament sobre l’aliment i es podrà exportar ja sigui per transport marítim o aeri, ja que s’envia envasat al buit.

LA INNOVACIÓ VITAL

Segons ha assegurat el director de BDF, Jordi Bosch, aquest enzim es troba de manera natural a “una gran quantitat d’organismes” pel que afegir-la permetrà disminuir l’addició d’altres productes químics i permet que el producte tingui una textura similar a l’aliment original.

Bosch també ha destacat que a la seva empresa, formada per 22 treballadors, “la innovació és vital” i ha assegurat que treure productes diferenciats al mercat és el que realment els permet ser competitius i créixer.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor