La candidatura de Barcelona per l’EMA engega el seu Comitè de Suport

  • Comptarà amb 80 professionals que faran d'"ambaixadors" de l'EMA a Europa

VilaWeb
Redacció
12.06.2017 - 17:35

Comptarà amb 80 professionals que faran d'”ambaixadors” de l’EMA a Europa

BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, el conseller de Salut, Toni Comín, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han presidit aquest dilluns al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) la primera reunió del Comitè de Suport a la candidatura de Barcelona per acollir l’Agència Europea del Medicament (EMA, en les seves sigles en anglès).

La trobada, que ha estat a porta tancada i sense atenció als mitjans, ha comptat amb una sesentena de membres del comitè que està format per 80 professionals de l’àmbit de la sanitat, del sector empresarial i dels mitjans de comunicació que seran “els ambaixadors” de l’EMA a Europa, ha informat el Ministeri en un comunicat.

Entre les personalitats del comitè destaquen el director del PRBB, Jordi Camí; l’investigador del Memorial Sloan Kettering Cancer Center Josep Baselga; els rectors de la Universtat Autònoma de Barcelona (UAB) i de la Pompeu Fabra (UPF) Margarita Arboix i Jaume Casals; el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, i el president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós.

També l’integren l’oncòleg Josep Maria Tabernero; el director d”El Mundo Catalunya’, Àlex Salmon; el director de ‘La Vanguardia’, Màrius Carol; el director executiu d’ONU-Habitat, Joan Clos; el president del Gremi d’Hotelers de Barcelona, Jordi Clos; la directora d’Esade, Eugenia Bieto, i el polític Josep Antoni Duran, entre d’altres.

A través d’un comunicat, la ministra, el conseller i l’alcaldessa han destacat la “coordinació, lleialtat i sintonia” que estan mantenint les tres administracions per portar endavant la candidatura de l’EMA, que ja ha motivat un total de quatre trobades de les tres administracions.

Els tres representants polítics també han coincidit en la seva voluntat de voler convertir Barcelona “en la capital del medicament d’Europa”, i han destacat el paper fonamental de l’EMA com a garant de la seguretat dels pacients de la Unió Europea (UE).

Consideren que la seu de l’EMA a Barcelona seria molt beneficiosa per al reconeixement i prestigi que suposaria per a la ciutat, potenciant la seva rellevància en tot el sector sanitari, impulsant la ciutat en el sector de les ciències de la salut, i reforçant les filials de les companyies farmacèutiques, a més que suposaria un dinamitzador empresarial i tindria un important impacte per al sector serveis de la ciutat.

“ALTAVEU” DE LA CANDIDATURA

Dolors Montserrat ha remarcat l’important paper que juga el Comitè de Suport “com a representant de tots els àmbits de la societat espanyola, catalana i barcelonina”, com a ambaixadors de la candidatura d’Espanya i Barcelona.

Ha afegit que és una de les propostes més fortes però no s’ha de baixar la guàrdia, i ha recordat que no existeix cap criteri tècnic pel qual Barcelona no pugui guanyar, a més de reiterar el seu convenciment que és la millor opció de totes les possibles.

La ministra ha demanat als membres del nou organisme que siguin els portaveus de les fortaleses de la candidatura i que serveixin d'”altaveu perquè es pugui aprofitar aquesta oportunitat històrica”.

Comín ha incidit que “la societat civil aportarà una gran potència que ens permetrà arribar al final amb totes les possibilitats”, i també ha explicat que l’EMA necessita al seu costat un bon sistema de salut i d’investigació i que els sistemes català i estatal compleixen amb aquest requisit, ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat.

Colau ha subratllat la necessitat de “treballar de forma coordinada per aconseguir grans objectius com aquest” i ha posat l’accent en l’aposta de la ciutat per l’EMA per reforçar un àmbit en el qual és referent, com és la investigació i el sector sanitari, i perquè l’agència és clau en el desenvolupament de les properes dècades.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor