24.07.2017 - 13:28
MADRID 24 (EUROPA PRESS)
La Cambra d’Espanya crea la Comissió d’Economia Circular amb l’objectiu d’identificar i proposar mesures que contribueixin a aconseguir un creixement econòmic més equilibrat i sostenible. El conseller delegat de Suez Spain, Josep Bagué, serà l’encarregat de presidir aquesta comissió.
Segons ha informat la Cambra d’Espanya en un comunicat de premsa, seran tres les àrees en les quals treballarà. En primer lloc, aconseguir un creixement econòmic basat en l’adequada gestió dels residus en línia amb la proposta d’Economia Circular de la UE.
En segon lloc, preservar els recursos naturals, fomentant-ne un ús eficient, garantint el subministrament de recursos essencials i identificant noves oportunitats de creixement econòmic.
I finalment, aconseguir noves aliances público-privades amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament de serveis i productes innovadors en l’àmbit del medi ambient i alhora, garantir la protecció de la salut i qualitat de vida de les persones.
Aquesta Comissió, segons ha assenyalat Josep Bagué, “ha de constituir un fòrum intersectorial de debat, reflexió i sensibilització” que permeti a la Cambra d’Espanya “millorar la vinculació entre les empreses i els territoris on operen”.
Per aconseguir-ho, indiquen que identificaran tendències globals en la gestió ambiental que “tinguin afectació sobre l’activitat de les empreses espanyoles en àmbits com les tecnologies i la innovació, marcs d’actuació i gestió, i nous models econòmics responsables des del punt de vista mediambiental”.
Per a l’elaboració de Plans d’Acció d’Economia Circular, la Comissió confeccionarà una Guia que serveixi com a referent, en la qual inclourà un llistat de materials prioritaris (principalment plàstics i materials ceràmics o derivats de la construcció); alternatives de ressò disseny, i la identificació d’actors clau en el sector públic i privat que aportin serveis en aquestes qüestions.
El president de la Cambra d’Espanya, José Luis Bonet, ha subratllat el paper de “coordinació” que ha de jugar la institució per propiciar “la col·laboració público-privada, que constitueix una de les claus per implantar amb èxit un model d’economia circular”.
En la sessió constitutiva de la Comissió també hi ha participat el director general de Medi ambient, Daniel Calleja, qui ha indicat que l’economia circular “és una de les apostes estratègiques de la Unió Europea” i constitueix “un desafiament i una oportunitat per a tots els Estats membre”.
Aquesta comissió comptarà amb la participació de representants d’ACS, Coca-cola Espanya, FCC, Freixenet, Gas Natural Fenosa, Grup Fuertes, Grup Meliá, Grup RIU, Grup Seat Volkswagen, Iberdrola, IDP Enginyeria, Repsol, Forética, la Federació Nacional de Comunitats de Regants d’Espanya i del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient.