La Biblioteca Nacional inaugura el mes de setembre l’exposició ‘Beato. El misterio de los siete sellos’

  • La Biblioteca Nacional d'Espanya inaugurarà el pròxim 23 de setembre l'exposició 'Beato. El misterio de los siete sellos', en què els alumnes i professors de l'Escola Superior de Disseny de Madrid s'embarquen en un projecte que intenta desxifrar els missatges continguts en el 'Beato de Don Fernando y Doña Sancha', a través d'un estudi de les seves imatges i textos.

VilaWeb
Redacció
03.08.2016 - 19:07

MADRID, 3 (EUROPA PRESS)

La Biblioteca Nacional d’Espanya inaugurarà el pròxim 23 de setembre l’exposició ‘Beato. El misterio de los siete sellos’, en què els alumnes i professors de l’Escola Superior de Disseny de Madrid s’embarquen en un projecte que intenta desxifrar els missatges continguts en el ‘Beato de Don Fernando y Doña Sancha’, a través d’un estudi de les seves imatges i textos.

Segons ha explicat la BNE, amb eines gràfiques contemporànies, es “revelaran” alguns dels misteris ocults en les pàgines d’aquest manuscrit. Així, els set segells són revelats a través de fotollibres, videojocs, cartells, estampes i projectes gràfics en diversos suports.

Segons les dades que es coneixen, va ser a l’illa de Patmos on l’apòstol Joan va tenir una visió de la qual va néixer el text de l’Apocalipsi. Ja al segle VIII un monjo de nom Beat, abat de Liébana (Cantàbria), escriu uns comentaris en aquest text que donarien origen als llibres anomenats “beats”, còpies manuscrites il·lustrades i il·luminades de l’obra del religiós.

Fa poc, van ser inclosos per la Unesco en el registre de la Memòria del Món. Aquests còdexs són una de les joies que Espanya ha llegat a la història de la humanitat. Dels dos que es conserven a la Biblioteca Nacional d’Espanya, el més important és el de Don Fernando i Doña Sancha, datat el 1047.

A més, la BNE obre en la seva pàgina web un espai dedicat a aquests manuscrits, quan es compleix el quarantè aniversari del simposi celebrat a Madrid per a l’estudi del Comentari de l’Apocalipsi, del Beat de Liébana, i el de l’exposició sobre els còdexs que va poder contemplar-se a la Biblioteca.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor