12.07.2016 - 16:26
|
Actualització: 13.07.2016 - 16:54
Fuset fa balanç “extremadament positiu” del primer terç d’una Gran Fira de “reconciliació” entre tots els barris de la ciutat
VALÈNCIA, 12 (EUROPA PRESS)
La tradicional Batalla de les Flors, que el diumenge 31 de juliol conclourà els actes de la Gran Fira de València, celebra enguany el seu 125 aniversari amb un augment del seu aforament, que compta amb 100 llotges més, un increment del seu recorregut, que s’allarga 75 metres i una pujada del pressupost per a carrosses del 10%. A més, per primera vegada, es podrà vore per televisió o en streaming, gràcies al senyal institucional que seguirà l’esdeveniment.
Així ho ha anunciat este dimarts el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, en una roda de premsa en la qual ha explicat que la majoria de les entrades es podran adquirir en línia, –en dues tandes el 19 i 26 de juliol a partir de les 10.00 hores, a través de la Spaintastic.es, granfiravalencia.com o el web de l’Ajuntament–. També es reservarà una quantitat per a la venda presencial en taquilles el dissabte 30 de juliol, des de les 9.00 hores.
Fuset ha ressaltat el valor de la Batalla de les Flors com una “manifestació d’art, enginy, color i música”, sent una de les festes “però genuïnes” de la ciutat, per la qual cosa en el seu 125 s’ha volgut fer un “esforç especial” i s’ha augmentat també el pressupost per a les carrosses un 10%.
Alhora, es trauran a la venda cent noves llotges, de sis places cadascun, que donaran cabuda a 600 persones. En total hi haurà 452 llotges –377 a la venda (a 30 euros, 5 euros per persona) i la resta per a diferents col·lectius festius– i un aforament de 2.712 persones que ascendirà a més de 3.000 persones, comptant les grades que tradicionalment s’instal·len al llarg del recorregut.
El trajecte tindrà a més 75 metres més per on discorreran les carrosses a partir de les 20.00 hores de la vesprada, des del Pont de l’Exposició, pel Passeig de l’Albereda i en direcció a l’Avinguda d’Aragó.
El nombre de carrosses participants també serà superior al d’altres anys. Haurà una carrossa més de la Secció Especial B tripulada per una representació del Consell de la Juventut de València i una altra més en la Secció Ordinària B.
Com a convidades, se sumen també dues carrosses fora de concurs tripulades per falleres majors i falleres majors infantils de les Falles de l’Horta Sud.
En total, desfilaran 41 vehicles, 39 carrosses, 21 patrocinades per l’Ajuntament de València, una patrocinada per la Diputació, dues carrosses de les falles de l’Horta Sud i sis cotxes lleugers. Per categories seran quatre de la Secció Especial A, sis d’Especial B, deu d’Ordinària A i altres tantes d’Ordinària B, a més de les dues convidades fora de concurs.
#125BATALLADEFLORS
Per primera vegada, s’ha contractat un senyal institucional, que donarà com a pool Levante TV, perquè aquelles emissores interessades puguen connectar-se i disposar del senyal, també per internet en Junta Central Fallera i les xarxes de l’Ajuntament.
Precisament per seguir l’esdeveniment en les xarxes socials, el consistori proposa enguany l’ús de l’etiqueta #125BatalladeFlors.
També per primera vegada la Batalla de les Flors, vendrà samarretes commemoratives que es podran adquirir a 10 euros en el moment de la compra de les entrades.
UNA FIRA QUE “REPARA INJUSTÍCIES”
Transcorregut el primer terç d’activitats de la Gran Fira de València, l’edil de Cultura Festiva ha volgut fer un “balanç extremadament positiu” de la marxa de les activitats, que “per primera vegada” s’han acostat als barris de la ciutat, ara com ara a més de 15, ha precisat.
Pere Fuset ha destacat el “canvi de model” d’esta Fira, amb 250 activitats distribuïdes en 86 ubicacions diferents, un element d'”unió i germanor” entre barris.
L’edil ha criticat que este esdeveniment era “de pur tràmit” amb l’anterior govern del PP i ha s’ha preguntat “per què no s’ha aprofitat millor en edicions en el passat”.
Per al seu departament, esta Gran Fira ha estat una “oportunitat de cohesionar, cosir les costures entre barris, igualar la societat” i fins i tot d’atreure “turisme” i beneficiar l’hostaleria de la ciutat. Alhora, han intentat “reparar injustícies” i atorgar als pirotècnics un paper protagonista en el programa d’activitats.
Fuset s’ha mostrat així molt “satisfet” amb el “nou rumb” que ha pres la Gran Fira i ha confiat a seguir per este camí i anar millorant en futures edicions.