La Batalla de Flors tancarà la Gran Fira de Juliol 2017 amb 2 milions de clavells i 32 carrosses

  • La Junta de Govern Local del consistori va aprovar divendres passat sol·licitar a la Generalitat valenciana que declari Bé d'Interès Cultural (BIC) immaterial aquest esdeveniment

VilaWeb
Europa Press
28.07.2017 - 17:00
Actualització: 28.07.2017 - 18:08

La Batalla de Flors de València tancarà diumenge que ve la Gran Fira de Juliol 2017 amb els dos milions de clavells que es llançaran els participants en aquest acte i amb la presència de 32 carrosses, segons ha informat aquest divendres l’Ajuntament en un comunicat. La Junta de Govern Local del consistori va aprovar divendres passat sol·licitar a la Generalitat valenciana que declari Bé d’Interès Cultural (BIC) immaterial aquest esdeveniment.

En la Batalla de Flors d’enguany, a més dels dissenys dels ‘carrossers’, s’incorporen uns altres artistes fallers i dissenyadors. D’aquesta manera, ‘a noms consolidats i de llarga trajectòria familiar com Azpeitia, Guaita, Carrero o Sánchez, s’afigen uns altres com els de Marina Puche, Ceballos i Sanabria o Paco López, aportant dissenys que renoven l’estil de les carrosses amb nous referents plàstics i creatius’.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat ‘la tasca dels artistes fallers i dels ‘carrossers’ per a aconseguir cada any una millor i més vistosa Batalla de Flors’ així com el fet que ‘cada vegada més dissenyadors s’interessen per a incorporar-se al disseny de les carrosses’. En aquest acte desfilaran 32 carrosses i nou cotxes lleugers, tripulats per membres de diverses associacions festives i ciutadanes.

‘Esperit popular’

El titular de Cultura Festiva ha indicat que ‘tot i que la Gran Fira de València ha experimentat fases de reestructuració, en les últimes dècades, la Batalla de Flors ha conservat la seua preeminència dins de la fira, perquè, a més de clausurar-la, ha mantingut viu bona part del seu antic esperit popular’.

L’Ajuntament de València ha explicat que aquest acte, introduït el 1891 per iniciativa de Pasqual Frígola, baró de Cortes de Pallars, va començar a celebrar-se en el Passeig de l’Albereda imitant uns combats lúdics que se celebraven a Niça (França) durant les seves festes de carnestoltes.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor